Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Clujul are un Plan de interventie pe drumurile judetene, pe perioada iernii

Clujul are un Plan de interventie pe drumurile judetene, pe perioada iernii

                                                                          

 

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 Comunicat de presă 

Ref. Clujul are, începând de astăzi, un plan operativ de intervenţie pe drumurile judeţene, pe perioada iernii 2016-2017 

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a aprobat joi, 20 octombrie 2016, Planul operativ de intervenţie în timpul iernii pe drumurile judeţene din judeţul Cluj, pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017. 

În acest sens, Consiliul Judeţean, prin intermediul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, a analizat şi clasificat întreaga reţea de drumuri judeţene aflată în administrare, în lungime de 1214,441 km, pe niveluri de viabilitate, stabilind în acest fel nivelurile de intervenţie pe timpul iernii. În concret, în funcţie de importanţa fiecărui sector de drum judeţean în parte, de nivelul traficului înregistrat pe tronsonul în cauză, de numărul şi mărimea localităţilor pe care le leagă precum şi de alte criterii obiective şi măsurabile, drumurile au fost clasificate în 4 nivele de intervenţie care stabilesc ordinea de prioritate a acţiunilor şi timpul în care se intervine, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate etc. 

Astfel, la nivelul I de viabilitate au fost încadrate patru drumuri/sectoare de drumuri judeţene în lungime totală de 70,2 km, la nivelul II de viabilitate 50 de drumuri/sectoare de drumuri judeţene care asigură legătura cu centrele de comună, în lungime totală de 681,1 km, respectiv nivelul III unde au fost încadrate 51 de sectoare de drumuri judeţene în lungime de 384,64 km. În ceea ce priveşte ultimul nivel, IV, în lungime de 78,5 km, acesta este format din sectoare de drumuri cu un trafic redus de vehicule sau chiar inexistent. Totodată, documentul stabileşte modul de conducere şi coordonare a acţiunilor, sistemul de informare a factorilor implicaţi, numărul bazelor de deszăpezire care vor trebui să funcţioneze pe fiecare lot de drumuri astfel încât să se asigure un timp optim de intervenţie, utilajele şi mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantităţile şi tipurile de materiale, carburanţi şi lubrifianţi etc. 

Scopul elaborării acestui plan de intervenţie pe drumurile judeţene pentru sezonul de iarnă îl reprezintă dorinţa noastră de a asigura o circulaţie rutieră în condiţii optime şi de siguranţă, sens în care ne propunem evitarea, pe cât posibil, sau reducerea la minim a cazurilor de drumuri cu circulaţia afectată de fenomenele şi de condiţiile meteorologice specifice iernii. Îi asigur pe clujeni că vom supraveghea în mod continuu modul în care operatorii vor realiza deszăpezirea acestor drumuri şi nu vom accepta la plată niciun fel de lucrări neconforme”, a declarat domnul Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

 

 

  Biroul de presă 

  20 octombrie 2016