Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Cluj-Arena, gazda unei confruntari fotbalistice de legenda

Cluj-Arena, gazda unei confruntari fotbalistice de legenda


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Cluj-Arena, gazda unei confruntări fotbalistice de legendă

 

            Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat luni, 16 aprilie 2018, contractul de închiriere a Stadionului Cluj Arena în vederea disputării, în 16 iunie a.c., a unuia dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului din judetul Cluj: meciul de fotbal dintre Legendele Barcelonei si Generatia de Aur a României.

Legendele Barcelonei (Barca Legends) este modalitatea prin care F.C. Barcelona onorează jucătorii care au purtat tricourile echipei de-a lungul anilor si, totodată, o modalitate în plus de a duce la nivel global renumele si brandul Barça. Alături de acesti jucători de exceptie vor intra în teren legendele României, componenti ai echipei anilor ‘90 alături de care românii au trăit cele mai mari reusite fotbalistice ale reprezentativei nationale.

            Cluj Arena va fi, din nou, gazda unui eveniment cu adevărat memorabil. Clujenii si nu numai vor avea astfel sansa de a îi vedea în actiune pe unii dintre cei mai talentati fotbalisti ai tuturor timpurilor dar si de a retrăi bucurii si momente greu de egalat”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Partida demonstrativă de fotbal care se va disputa pe stadionul emblemă al Clujului este doar una dintre zecile de competitii sportive ce vor avea loc în perioada 14-17 iunie în municipiul Cluj-Napoca si care sunt reunite în cadrul Sports Festival. Aflat la prima editie, acest eveniment ce se va desfăsura, simultan, pe Cluj Arena, în Sala Polivalentă, la Bazinul Olimpic sau în Parcul Central, promite să aducă la Cluj cele mai îndrăgite sporturi si legende sportive care, alături de sportivi amatori si profesionisti, părinti si copii, adolescenti si seniori, vor avea posibilitatea de a practica împreună sportul lor preferat sau de a învăta unul nou.

În ultimii ani, Consiliul Judetean Cluj si Primăria Cluj-Napoca au reusit să atragă în orasul de pe Somes, datorită infrastructurii nou create, competitii de profil de înalt nivel, din multiple domenii sportive, evenimente care au reunit zeci de mii de sportivi si spectatori si care au contribuit la cresterea vizibilitătii Clujului în plan international. Conform organizatorilor, Sports Festival îsi propune să ducă mai departe aceste demersuri institutionale, printr-o reinventare a „sportului”, respectiv printr-o accentuare a laturii de show si educatie a acestuia, astfel încât apetitul publicului pentru miscare si activitate fizică să crească în mod considerabil si sustenabil.

 

Biroul de presă

16 aprilie 2018