Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJCPCT la conferinta din Zakopane

CJCPCT la conferinta din ZakopaneCONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. C.J.C.P.C.T., prezent la Conferinta Internationala de folclor din Zakopane, Polonia     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj (C.J.C.P.C.T.), institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a participat in perioada 19-20 august 2017 la cea de-a 49-a editie a ,,Festivalului muntilor”, renumit eveniment cultural european cu larga participare internationala.
     Intalnirea culturilor lumii a debutat cu o importanta Conferinta internationala de folclor, ale carei lucrari s-au desfasurat timp de doua zile in incinta unui complex modern din localitatea Zakopane – Polonia, unde cercetatori din lumea intreaga si-au prezentat lucrarile stiintifice realizate pe tema propusa de catre organizatori: ,,Dziecko w Kulturze Tradycyjnej” (Copiii in culturile traditionale).
     In cadrul acestei importante conferinte europene, forul administrativ judetean a fost reprezentat de catre domnul Cimpeanu Mircea, sef birou Conservare Cultura Traditionala din cadrul C.J.C.P.C.T. Cluj, care a prezentat lucrarea ,,Children’s Folklore in Romania”, precum si filmul realizat pentru acest eveniment, intitulat ,,Primii pasi”, un documentar video cu un bogat continut de imagini filmate in satele judetului Cluj.
     Materialele prezentate au starnit interesul specialistilor din tarile europene, al ziaristilor si al reprezentantilor media, studiul prezentat in cadrul conferintei fiind propus pentru tiparire in publicatiile de specialitate culturale poloneze ale anului 2018, din randul celor zece articole selectionate in acest scop. Prezenta romaneasca la Zakopane va fi prezentata si ilustrata amanuntit in numarul viitor al revistei culturale ,,Braul”, nr. 5 (89) tiparita la Editura ,,Traditii clujene”, semestrul II, 2017.
     ,,Festivalul muntilor” are loc anul acesta in perioada 17-25 august, fiind o manifestare ce se desfasoara sub patronajul Ministerului Culturii din Polonia, a Voievodatului Malopolska – regiune infratita cu judetul Cluj, a Universitatii ,,Jagiellonia” din Cracovia si a Primariei orasului Zakopane.


Biroul de presa
21 august 2017