Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJC, premiat de Asociatia OvidiuRo

CJC, premiat de Asociatia OvidiuRo

                                     

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Consiliul Judeţean Cluj, premiat de Asociaţia OvidiuRo

     Sâmbătă, 25 Octombrie, a avut loc la Palatul Parlamentului, cea de-a şaptea ediţie a Balului de Caritate de Halloween, eveniment organizat sub patronajul Preşedintelui Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor.
     Cu această ocazie, Asociaţia OvidiuRo a aniversat 10 ani de existenţă şi a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuţie importantă la bugetul organizaţiei pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniţă va sprijini 2200 de copii. Acest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniţă, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi şansa de a merge pregătiţi la şcoală şi de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.
     Prezent la eveniment, alături de fiica sa, Ministrul Educaţiei, domnul Remus Pricopie, a declarat că: „Programul Fiecare Copil în GrădiniÈ›ă este un model de bună practică în domeniul educaÈ›iei preÈ™colare, care ar trebui extins la nivel naÈ›ional. Următoarea rundă de programe finanÈ›ate din fonduri europene ar trebui să includă educaÈ›ia preÈ™colară, urmând modelul deja pus în practică de AsociaÈ›ia OvidiuRo, prin care autorităÈ›i publice locale, profesori È™i părinÈ›i, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.
    Unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea unor premii speciale. Astfel, Angel Tîlvăr, preÈ™edintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei DeputaÈ›ilor, a oferit Consiliului JudeÈ›ean Cluj premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în GrădiniÈ›ă”.
     Lansat în 2010 sub auspiciile Ministerului EducaÈ›iei NaÈ›ionale, Fiecare Copil în GrădiniÈ›ă a crescut spectaculos înscrierea È™i rata de frecvenÈ›ă a copiilor săraci la grădiniÈ›ă. Clujul este primul judeÈ› din È›ară care se implică financiar în implementarea acestui program, alocând bani de la bugetul propriu pentru acordarea tichetelor sociale – element cheie al programului, prin care părinÈ›ii primesc un stimulant constând în tichete sociale în valoare de 50 de lei acordate lunar È™i condiÈ›ionate de prezenÈ›a zilnică a copiilor la grădiniÈ›ă.
     În prezent, la nivelul judeÈ›ului Cluj, programul susÈ›ine 160 de copii săraci să meargă zilnic la grădiniÈ›ă È™i este implementat în comunităÈ›ile din Cojocna, Poieni, Săcuieu, CătăÈ›ele, BonÈ›ida, MoldoveneÈ™ti, ViiÈ™oara, Recea, CăÈ™eiu È™i Iara.

Biroul de presă
29 octombrie 2014