Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJ Cluj sustine tenisul romanesc

CJ Cluj sustine tenisul romanesc

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

Comunicat de presă

Ref. Consiliul Judeţean Cluj susţine tenisul românesc  

 

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a primit astăzi, 14 august 2015, vizita unei delegaţii a conducerii Federaţiei Române de Tenis formată din Preşedintele şi Vicepreşedintele acestei structuri - domnii George Cosac şi Răzvan Itu, care se află în aceste zile în judeţul nostru pentru a promova organizarea la Cluj-Napoca a uneia dintre cele mai importante competiţii sportive care se vor desfăşura anul viitor în ţara noastră: primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup 2016 la tenis – disputa România-Cehia. 

            Astfel, în perioada 6-7 februarie 2016, naţionala feminină de tenis a României va întâlni puternica reprezentativă a Cehiei, deţinătoarea titlului, în a cărei componenţă intră nu mai puţin de nouă jucătoare aflate în top 100 WTA, precum Petra Kvitova - locul 4, Karolina Pliskova - locul 12 sau Lucie Safarova locul - 13. De asemenea, conform declaraţiilor preşedintelui FRT, domnul George Cosac, România va fi reprezentată şi ea la cel mai înalt nivel, din reprezentativa noastră urmând a face parte talentatele jucătoare Simona Halep – locul 3 WTA, Irina Camelia Begu – locul 30, Monica Niculescu – locul 36 sau Cristina Mitu – locul 74. 

            Sunt foarte încântat de faptul că Federaţia Română de Tenis a luat în calcul desfăşurarea unei competiţii de asemenea anvergură la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei. Astăzi am avut o discuţie preliminară, foarte constructivă, cu domnii Cosac şi Itu, în care le-am exprimat deschiderea totală a instituţiei pe care o conduc în vederea realizării acestui demers sportiv. Sunt convins că decizia organizării acestei întâlniri sportive inter-ţări va fi una favorabilă Clujului, astfel încât aceste meciuri de tenis desfăşurate între unele dintre cele mai importante sportive din lume, să poată fi vizionate pe viu de către clujeni. De asemenea, sunt conştient de faptul că acest eveniment va aduce un plus de imagine Clujului şi va contribui la declararea judeţului nostru drept unul propice practicării şi desfăşurării sportului de performanţă şi a celui de masă”, a declarat domnul Mihai Seplecan.    

 

Biroul de presă 

14.08.2015