Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJ Cluj preia atributiile Primariei Cojocna in domeniul urbanismului

CJ Cluj preia atributiile Primariei Cojocna in domeniul urbanismului


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Consiliul Judetean preia atributiile Primăriei Cojocna din domeniul urbanismului

 

            Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat conventia în baza căreia actele administrative specifice autorizării lucrărilor de constructii din aria de competentă a Primăriei comunei Cojocna urmează să fie emise de către presedintele Consiliului Judetean. Menită să deblocheze o situatie problematică ce dura de mai multe luni, această decizie, convenită cu Primăria Cojocna, a fost justificată de faptul că unitatea administrativ-teritorială respectivă, la fel ca numeroase altele din judet, nu detine o structură de specialitate proprie în domeniul urbanismului.

Am considerat că e de datoria noastră să venim în sprijinul comunei Cojocna, prin oferirea suportului nostru de specialitate si a expertizei tehnice de care dispunem în domeniul urbanismului si amenajării teritoriului. În acest fel venim în sprijinul tuturor celor care doresc să construiască si contribuim, totodată, la realizarea unei politici unitare la nivel de judet în ceea ce priveste procedurile de autorizare a constructiilor si de obtinere a certificatelor de urbanism”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Urmare a încheierii acestei conventii inter-institutionale, Presedintele Consiliului  Judetean va emite autorizatii de construire si, respectiv, de desfiintare, precum si certificate de urbanism pentru lucrări care sunt executate pe teritoriul administrativ al comunei Cojocna, va emite autorizatiile necesare pentru studii geotehnice, ridicări topografice, exploatări de carieră si sonde de petrol si gaze, autorizatii pentru lucrările de racorduri si bransamente la retelele de utilităti, avize de oportunitate pentru elaborarea de planuri urbanistice zonale, precum si alte categorii de documente prevăzute de legislatia specifică din domeniul urbanismului. De asemenea, tot Consiliului Judetean Cluj îi va reveni sarcina efectuării controlului privind disciplina în constructii.

            Această conventie prin intermediul căreia Consiliul Judetean a venit în sprijinul locuitorilor si al administratiei locale a comunei Cojocna a fost încheiată pe o perioadă de  cinci ani, termen la împlinirea căruia se prelungeste de drept cu încă cinci ani. În acelasi timp însă, conventia poate fi denuntată în orice moment de Primarul comunei Cojocna în situatia în care în cadrul primăriei se reuseste organizarea unei structuri de specialitate proprii în domeniul urbanismului.

Precizăm în acest contextul faptul că forul administrativ al judetului Cluj are încheiate în momentul de fată un număr de 61 de conventii cu primăriile comunelor clujene care nu au integrate în aparatul de specialitate al primarului o structură specializată în domeniului urbanismului.     

 

Biroul de presă

16 Mai 2017