Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJ Cluj, partener al Cupei Napoca Sport Horse

CJ Cluj, partener al Cupei Napoca Sport Horse

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

Invitaţie de presă

Ref: CJ Cluj, partener în organizarea competiţiei „Cupa Napoca Sport Horse” 

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, domnul Vakar Istvan, împreună cu domnul vicepreşedinte Ioan Oleleu şi cu reprezentanţii Class Image Events, au susţinut astăzi, 1 iulie 2014, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, conferinţa de presă prilejuită de startul celei de-a IV-a ediţii a concursului de echitaţie „Cupa Napoca Sport Horse”, eveniment care se va desfăşura în perioada 3-6 iulie 2014, la Centrul de echitaţie omonim din localitatea Sălicea,  comuna Ciurila, judeţul Cluj.

Ediţia din acest an a Cupei Napoca Sport Horse se anunţă una de succes, până în acest moment fiind înscrişi în concurs nu mai puţin de 70 de cai. O participare notabilă şi foarte apreciată de specialişti şi nu numai va fi cea a călăreţului-campion în anul 2013, Ursache Ionuţ, care va participa cu calul său „Viena”, un superb exemplar care valorează aproximativ 100.000 euro. Beneficiind de o puternică participare internaţională, Cupa Napoca Sport Horse este singura competiţie de sărituri peste obstacole din Transilvania şi a doua ca mărime din ţară, după Cupa României la Echitaţie organizată în capitală, organizatorii dorindu-şi să transforme acest proiect într-unul european, internaţional.

Echitaţia este unul dintre cele mai nobile sporturi practicate la scară internaţională, simbioza om-cal fiind una încărcată de nobleţe şi, mai ales, dătătoare de energii pozitive. Din acest punct de vedere, vreau să menţionez faptul că terapia asistată de animale este deja practicată cu succes şi în cadrul câtorva dintre şcolile speciale aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, un exemplu în acest sens fiind Şcoala Specială Transilvania din comuna Baciu, care desfăşoară programe de recuperare a copiilor cu deficienţe neuro-psiho-motorii utilizând hipo/caninoterapia. Sunt convins că astfel de competiţii ecvestre vor determina o apropiere a omului faţă de acest animal-prieten, astfel încât tot mai mulţi clujeni să participe la evenimentele de profil organizate în judeţ”, a declarat domnul Vakar Istvan. 

Competiţia efectivă va debuta în data de 3 iulie 2014, ora 10.00. Concursurile, cuprinse în calendarul Federaţiei Ecvestre Române, încep zilnic cu probe de dificultate diferite, de la 90 la 140 cm, cel mai jos fiind nivelul F, la care participă şi copiii, urmate apoi de cele de nivel E, D si C, cărora li se vor alătura, în zilele de sâmbătă şi duminică, proba de nivel B şi o probă specială destinată copiilor începători. Fiecare probă va avea minim 10 zece obstacole şi 11 sărituri, fiecare cal putând participa la maximum două probe în fiecare zi de concurs. De asemenea, în fiecare zi, la fiecare probă, vor fi premiaţi cei mai buni cai şi călăreţi, Cupa Napoca Sport Horse urmând să fie decernată sportivului care totalizează cel mai mare număr de puncte bonus în probele de nivel F, E, D, C, B, pe parcursul celor 4 zile ale competiţiei.

 Felicit organizatorii acestei competiţii, începute acum aproape cinci ani de zile, pentru iniţiativa lor lăudabilă realizată pentru cetăţenii acestui judeţ şi nu numai. Conform dânşilor, proiectele Centrului de Echitaţie din Sălicea merg chiar mai departe, aceştia propunând construirea unui hipodrom care să se transforme într-un soi de catalizator al sportului de echitaţie pentru zona Transilvaniei. Fiind un proiect important pentru Cluj, le-am promis tot suportul Consiliului Judeţean în vedere identificării celor mai optime soluţii pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile în aceste sens”, a declarat domnul Ioan Oleleu.

Cetăţenii interesaţi, care vor dori să participe la această competiţie unică în judeţul Cluj, vor putea să folosească mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, respectiv microbuzul M16, orarul putând fi consultat pe site-ul instituţiei.  

 

Biroul de presă

1 iulie 2014