Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CJ Cluj a castigat un nou proiect cu finantare europeana

CJ Cluj a castigat un nou proiect cu finantare europeana

                                    

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă

Ref: Consiliul Judeţean Cluj a câÈ™tigat un nou proiect cu finanţare europeană

      Consiliul JudeÈ›ean Cluj a câÈ™tigat un nou proiect cu finanÈ›are europeană în cadrul Programului OperaÈ›ional Regional, Axa prioritară 1 Sprijinirea dezvoltării durabile a oraÈ™elor - poli urbani de creÈ™tere, Domeniul major de intervenÈ›ie Planuri integrate de dezvoltare urbană - Poli de creÈ™tere (PIDU). Decizia de acceptare a cererii de finanÈ›are presupune începerea perioadei de contractare, respectiv semnarea contractului de finanÈ›are în maximum 2 luni.
      Acest nou proiect, referitor la Modernizarea È™i dotarea centrului de recuperare È™i reabilitare neuropsihiatrică Jucu, este al patrulea È™i ultimul proiect din seria celor are vizează reabilitarea obiectivelor sociale acceptat la finanÈ›are. Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităÈ›i neuropsihice severe din centru, valoarea totală fiind de 5.303.784,79 lei, din care contribuÈ›ia Consiliului JudeÈ›ean Cluj este de doar 2%, respectiv 106.075,70 lei, durata de implementare fiind de 18 luni.
     Precizăm faptul că Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu funcţionează într-o clădire construită în anul 1974, în care până în anul 2000 a funcţionat o şcoală pentru copiii cu deficienţe fizice. În anul 2002 s-a realizat o primă recompartimentare parÈ›ială a spaţiilor È™i s-au creat grupuri sanitare cu acces din camerele beneficiarilor, precum şi camere cu funcţiuni necesare desfăşurării activităţii centrului.
      În anul 2009 copiii din centru au fost transferaţi la casele de Tip Familial din Cluj, aşezământul schimbându-şi destinaţia în Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru tineri cu handicap.
       Serviciile furnizate în prezent în cadrul centrului se referă la:
• îngrijire (hrănire, igienă corporală, supravegherea şi menţinerea sănătăţii)
• recuperare (activităţi de formare/ dezvoltare a abilităţilor de autoservire, de consolidare a autonomiei personale, gimnastică de menţinere a tonusului muscular şi a mobilităţii, masaj de recuperare, etc.)
• integrare/reintegrare socială – activităţile desfăşurate sunt în funcţie de nevoile identificate pentru fiecare beneficiar
       La această dată, pentru o bună funcÈ›ionalitate, clădirea necesită investiţii în infrastructură şi echipamente, modernizarea spaţiilor de cazare, spaţiilor comune È™i grupurilor sanitare, pentru a se crea cadrul optim de furnizare a serviciilor şi desfăşurare a activităţilor specifice cu beneficiarii.
       Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu are o capacitate de 50 de locuri şi în prezent oferă servicii unui număr de 47 de tineri. Din cei 47 de beneficiari, 22 sunt de sex masculin şi sunt găzduiţi la parterul clădirii, iar 25 de beneficiari de sex feminin sunt găzduiţi la nivelul întâi al clădirii. Nivelul doi este dezafectat iar la nivelul trei se găsesc câteva săli destinate activităţilor cu beneficiarii.

Biroul de presă
12 decembrie 2013