Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Certificat de urbanism pentru inchiderea rampei de la Pata Rat

Certificat de urbanism pentru inchiderea rampei de la Pata Rat

                                                            

                                                                                  ROMÂNIA
                                                                             JUDEŢUL CLUJ
                                                                     CONSILIUL JUDEŢEAN


Informare de presă

Ref: Certificat de urbanism pentru închiderea rampei de la Pata Rât


           Consiliul Judeţean Cluj anunţă obţinerea Certificatului de Urbanism pentru închiderea depozitului de deşeuri neconform existent la Pata Rât. Certificatul de Urbanism a fost emis pentru Asitenţa tehnică în vederea pregătirii proiectelor în sectorul deşeurilor solide pentru judeţul Cluj.
           „Este o etapă importantă pentru implementarea noului sistem de management al deşeurilor pentru judeţul nostru. După cum se ştie, suntem obligaţi de reglementările europene în domeniu să închidem şi să ecologizăm vechea rampă de deşeuri şi să implementăm noul sistem „Euroconform”. În acest moment se lucrează la obţinerea certificatelor de urbanism pentru rampele intermediare de sortare şi pentru pregătirea primei celule a depozitului final de tratare a deşeurilor care urmează să fie realizat în apropierea vechiului amplasament”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
            Prin obţinerea acestui document se face un pas important pentru soluţionarea problemelor legate de managementul deşeurilor la nivelul judeţului Cluj. Reamintim faptul că, prin HGR nr.349/2005 privind depozitarea deşeurilor, se impune ca depozitele neconforme situate în judeţul Cluj să îşi sisteze activitatea, după cum urmează: Pata Rât şi Cetan-Dej până la data de 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Câmpia Turzii, Huedin şi Turda până la data de 16 iulie 2012. Proiectul SISTEMUL INTEGRAT DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR,  este derulat prin P.O.S. Mediu în cadrul AXEI PRIORITARE 2 - “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate” şi e prevăzut a se finanţa prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Sistemul, care prevede amenajarea unor staţii de transfer grupate în patru zone de gestiune prevede şi închiderea, tratarea şi reabilitarea depozitelor existente.


 
Biroul de presă
20.05.2009