Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Ceremonie premiere elevi

Ceremonie premiere elevi

                                                                                  

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Ceremonie premiere elevi


    Consiliul Judeţean Cluj a găzduit astăzi, 22 noiembrie 2012, ceremonia de premiere a elevilor Andrei Moldovanu şi Lavinia Ioana Mera, pentru rezultatele deosebite obţinute de aceştia în cadrul diferitelor competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat, performanţe care au contribuit la promovarea judeţului Cluj pe plan naţional şi internaţional.
   „Premierea acestor merituoşi tineri clujeni reprezintă un act de normalitate din partea noastră, act care se înscrie în seria, mult mai largă, a manifestărilor prin care am recompensat şi ne-am exprimat public aprecierea faţă de adevăratele elite şi valori ale Clujului. De altfel, considerăm că, în paralel cu asigurarea condiţiilor optime pentru derularea activităţilor educaţionale, culturale şi sportive în judeţ, ne revine şi rolul de a oferi tinerilor o serie de repere şi modele de urmat, modele care se regăsesc inclusiv în cadrul tinerei generaţii, aşa cum sunt cei doi elevi premiaţi astăzi”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu. 
    Reamintim în acest context faptul că, prin Hotărârile nr. 265 şi 266 din 31 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat premierea elevului Andrei Moldovanu, medaliat cu argint la International Earth Science Olympiad – IESO şi a sportivei Mera Lavinia Ioana, pentru rezultatele obţinute la campionatele naţionale, europene şi mondiale de box, cu sumele de 2500 şi, respectiv, 2000 de lei.
    Andrei Moldovanu este un elev eminent al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca care a făcut parte din lotul naţional al României ce a participat în perioada 8-13 octombrie 2012 în Olavarria, Argentina, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), unde a obţinut medalia de argint. Competiţia, care a constat în două probe – una teoretică şi cealaltă practică, a fost una acerbă, la ediţia din acest an participând peste 70 de elevi de excepţie din 18 ţări. Elevii români au obţinut în total patru medalii, două de argint şi două de bronz, fapt care a confirmat, pentru al treilea an consecutiv, valoarea incontestabilă a şcolii româneşti de Astronomie, Hidrologie, Geologie şi Oceanografie.
    În privinţa Ioanei Lavinia Mera, elevă a Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, aceasta a descoperit tainele boxului acum 4 ani, în Irlanda, când şi-a însoţit fratele la o competiţie pugilistică. De atunci, din 2009, Ioana a cochetat cu ringul, un spaţiu mai degrabă specific bărbaţilor, unde loviturile sunt de regulă puternice şi dureroase. A deprins tainele sportului cu mănuşi în Irlanda şi s-a perfecţionat în ţară la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca – Secţia de Box, sub îndrumarea antrenorului Sever Ban. Caracterul puternic, dublat de pregătirea fizică asiduă şi permanentă, au recomandat-o ca pe o potenţială  campioană, ceea ce s-a şi întâmplat: în anul 2010 a câştigat galele de box organizate la Cluj-Napoca, Zalău, Bistriţa, Baia-Mare, Sibiu, adjudecându-şi finala pe ţară şi devenind campioană la categoria 50 kg. Tot în 2010 a câştigat şi Cupa României  pe care, ulterior, şi-a adjudecat-o şi în anul 2011. De altfel, pentru domnişoara Mera anul 2011 este un an al succeselor deosebite datorită faptului că a devenit campioana ţării la categoria 54 de kg, a obţinut aurul european în Rusia iar la mondialele din Turcia s-a clasat pe locul trei, aducând în ţară medalia de bronz. Ioana Lavinia Mera va rămâne astfel în istorie ca fiind prima pugilistă din Cluj care a participat la o ediţia a Campionatelor Mondiale de Box. Urmare a performanţelor obţinute în anul 2011 Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Cluj a declarat-o „Sportiva lunii aprilie 2011”.
     La finalul ceremoniei, pe lângă premiile în bani şi diplomele de excelenţă care certifică admiraţia şi recunoştinţa pe care judeţul Cluj le-o poartă, celor doi elevi li s-a înmânat câte un pachet conţinând o serie de materiale de promovare ale obiectivelor turistice care aduc notorietate Clujului şi pe care aceştia, în calitatea deja exercitată de ambasadori ai judeţului, au misiunea să le facă cunoscute cu ocazia competiţiilor interne şi internaţionale la care vor participa de acum înainte. 

Biroul de Presă
22.11.2012