Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Centru National de Informare si Promovare Turistica

Centru National de Informare si Promovare Turistica

                                                                            

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică

             Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, va supune plenului forului judeţean Proiectul de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii aferente proiectului “Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj”.
            Proiectul are avizul Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. Valoarea totală a proiectului este de 826.834 de lei cu TVA, sumă asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, Axa 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, solicitanţii eligibili fiind numai autorităţile administraţiei publice locale.
            Locaţia propusă pentru crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj este un spaţiu de 108,47 de mp situat în clădirea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, pe strada Memorandumului, nr. 21. “Locaţia corespunde prevederilor cerute de normele şi criteriile de atestare. Deja am avut o corespondenţă cu Ministerul Turismului cu privire la posibilitatea de a realiza acest proiect. Judeţul Cluj are nevoie de un plus de informare, ţinând cont şi de proiectele noastre de a promova şi încuraja turismul în zona noastră”, consideră preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe.
            Lucrările pentru realizarea centrului de informare vizează amenajarea unui spaţiu de 108,47 de mp., durata investiţiei fiind de şase luni. Fondurile ar urma să fie susţinute prin fonduri structurale – 85%, fonduri de la bugetul de stat – 13%, Consiliului Judeţean revenindu-i 2% din fondurile eligibile, la care se adaugă fondurile neeligibile ale proiectului.

Biroul de presă
24.09.09