Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Celebrarea Saptamanii Europene a Mobilitatii

Celebrarea Saptamanii Europene a Mobilitatii

                                                                        

                                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 
Informare de presă
Ref: Celebrarea Zilei Europene fără Maşini şi a Săptămânii Europene a Mobilităţii


      Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Agenţia Judeţeană  pentru Protecţia Mediului şi Clubul de Cicloturism Napoca, a organizat azi, 19 septembrie 2013, o serie de acţiuni dedicate celebrării Săptămânii Europene a Mobilităţii şi a Zilei Europene fără Maşini.
     Astfel, începând cu ora 10.00, în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc conferinţa “Aerul curat-alegerea ta!”. În deschiderea conferinţei au luat cuvântul preşedintele şi, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnii Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu, mesajele acestora fiind urmate de prezentarea unor lucrări pe teme precum Gestionarea calităţii aerului în judeţul Cluj, Importanţa Mişcării pentru Sănătate, Bicicleta - factor de mobilitate urbană durabilă, Educaţie pentru Sănătate şi Performanţă, Promovarea bicicletei în Cluj-Napoca.
     Conferinţa a fost urmată de un marş al bicicletelor, pe traseul Calea Dorobanţilor (Consiliul Judeţean Cluj)- OMV- B-dul 21 Decembrie 1989-Piaţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor, organizatorii punând la dispoziţia tuturor celor interesaţi, în mod gratuit, bicicletele necesare. La marşul bicicliştilor au participat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Horea Uioreanu, vicepreşedintele Ioan Oleleu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj (AJPM Cluj), Grigore Crăciun, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai AJPM Cluj, membri ai Clubului de Cicloturism Napoca, clujeni iubitori ai acestui sport etc.
     “Prin intermediul acestor manifestări ne-am propus să sensibilizăm clujenii cu privire la necesitatea folosirii transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto. Acesta este motivul pentru care îi invităm pe toţi cetăţenii să marcheze această zi şi nu numai, prin acţiuni simple, precum renunţarea deplasării la serviciu cu autoturismul personal”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
      Manifestările au avut ca subiect mobilitatea urbană durabilă în Cluj-Napoca, cu accent pe promovarea transportului în comun şi a utilizării bicicletei, dar şi a mişcării atât de benefice Mediului şi Sănătăţii.
     “Ceea ce este cu adevărat important este să înţelegem faptul că cu toţii avem un rol în protejarea mediului înconjurător şi că alegând o modalitate de transport diferită de autoturismul personal putem contribui la asigurarea unui mediu mai curat şi la o viaţă mult mai sănătoasă a comunităţii. Mai important însă decât atât e încercarea de a ne modifica stilul de viaţă, adoptând acest tip de comportament în activitatea zilnică şi nu doar ocazional” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

Biroul de presă
19 septembrie 2013