Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Castigatori finantari nerambursabile 2018

Castigatori finantari nerambursabile 2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul  Judetean     Comisiile de specialitate, special constituite la nivelul Consiliului Judetean Cluj, au incheiat procesul de evaluare si selectie a celor 735 de proiecte depuse de catre organizatiile non-profit si de entitatile publice din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, precum si din sfera Centenarului Marii Uniri.
     ,,Am incheiat cu succes o noua procedura anuala de selectie a proiectelor depuse de catre entitatile non-profit, avand intreaga convingere ca acestea vor avea un impact pozitiv asupra comunitatii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Departajat pe domenii de interes, cele mai multe cereri au fost depuse in sfera cultelor – 297 - din care, in urma procesului de selectie, vor fi finantate un numar de 250, bugetul alocat acestui domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Sfera tineretului si cea a culturii sunt alte doua domenii care au prezentat un interes deosebit pentru solicitanti, fiind inregistrate nu mai putin de 156 de cereri pentru tineret, din care 87 au fost propuse spre finantare, respectiv 130 de cereri la cultura, din care 115 urmeaza a fi sustinute din fondurile alocate, fiecaruia dintre cele doua domenii fiindu-i repartizata suma de 500.000 de lei. Totodata, pentru sustinerea activitatilor si programelor sportive, Consiliul Judetean Cluj a alocat in acest an suma de 1.200.000 de lei, suma ce va fi utilizata pentru cele 53 de proiecte, din totalul de 95 depuse, care au indeplinit toate criteriile de eligibilitate prevazute in regulament.
     Ca o noutate pentru anul 2018, an in care Romania celebreaza 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, forul administrativ judetean a venit in sprijinul entitatilor care au elaborat initiative in acest sens, alocand suma de 300.000 de lei. Astfel, un numar de 59 de structuri au depus solicitari ce au ca obiectiv marcarea acestui moment istoric deosebit, 49 urmand sa fie sustinute financiar de forul administrativ judetean.
     Lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte va fi supusa spre dezbatere in  plenul Consiliului Judetean si aprobata prin hotarare a forului administrativ. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.
     Lista proiectelor castigatoare poate fi consultata pe site-ul oficial al institutiei (www.cjcluj.ro) la sectiunea Formulare.

Biroul de presa
26 martie 2018