Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Castigare teren Padurea Hoia

Castigare teren Padurea Hoia

                                                                          

                                                        CONSILIUL  JUDEŢEAN  CLUJ

Informare de presă
Ref: 18,9 hectare de teren din Pădurea Hoia revin la Consiliul Judeţean

       Consiliul Judeţean Cluj a câştigat în instanţă anularea titlului de proprietate asupra a 18,9 hectare de teren, titlu deţinut de Primăria Cluj-Napoca. Acest teren este situat în vecinătatea secţiei în aer liber a Muzeului Etnografic ”Romulus Vuia” şi a fost preluat ilegal în proprietatea municipiului Cluj-Napoca în anul 2010.
       ”Este un prim pas, ne aşteptăm ca municipalitatea să declare recurs, are acest drept. Dar este un semnal foarte serios dat de instanţă în ceea ce priveşte reconstituirea dreptului de proprietate al primăriei în dauna administraţiei judeţene. Practic, acest teren era în domeniul public al judeţului Cluj şi administrarea Muzeului Etnografic, înscris în cartea funciară ca atare încă din anul 2001, fapt certificat şi de instanţă, iar în 2009 cineva a decis că e bine să refacă o proprietate  a  municipalităţii, sfidând actele şi legislaţia.
       Cât priveşte viitorul acestui teren, încă nu am luat o decizie asupra destinaţiei. Este posibil să mărim muzeul etnografic sau să amenajăm o zonă de petrecere a timpului liber, în mod sigur va fi folosit în beneficiul cetăţenilor”,
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
       Precizăm că decizia instanţei vine ca urmare a cererii formulate de Consiliului Judeţean Cluj şi anulează atât titlul de proprietate al municipalităţii pe cele 18,9 hectare de teren, cât şi hotărârea Comisiei judeţene pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată din municipiul Cluj-Napoca cu privire la acest teren.
 
Biroul de presă
06.03.2013