Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Castigare proiect european Aeroportul International

Castigare proiect european Aeroportul International

                                                                                       

                                                                    CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă
Ref: Câştigare proiect cu finanţare europeană de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

      Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a primit informarea oficială a Comisiei Europene potrivit căreia a fost aprobată cererea de finanţare pentru proiectul “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă”. Proiectul a fost depus de către aeroportul clujean pentru finanţare europeană în cadrul Programului Anual TEN-T 2011
      “Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este singurul aeroport din România căruia i-a fost aprobat un astfel de proiect este unul extrem de îmbucurător întrucât vine să confirme, odată în plus, expertiza de care dispune în momentul de faţă aeroportul clujean. Contribuind la conturarea şi implementarea unei abordări strategice şi coordonate în ceea ce priveşte extinderea şi modernizarea aeroportului, proiectul are o importanţă majoră atât pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, cât şi pentru dezvoltarea judeţului Cluj şi a întregii regiuni deservite”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
     Proiectul vizează prioritatea 1 a Programului TEN-T, promovarea dezvoltării unui sistem integrat de transport multi-modal şi are o valoare de 2 milioane de euro, finanţarea urmând a fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.
     Studiile pe care le include acest proiect au drept scop realizarea unei infrastructuri complexe care să conecteze actualele terminale de pasageri şi serviciile oferite la reţeaua de cale ferată pentru călători, precum şi realizarea unei legături de transport marfă între reţeaua de cale ferată şi viitorul terminal cargo al aeroportului. Obiectivele acestor studii sunt de a evalua fezabilitatea şi sustenabilitatea unui sistem de transport intermodal, atât pentru pasageri, cât şi pentru marfă.


Biroul de presă
25.07.2012