Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Castigare concurs participare comunitara

Castigare concurs participare comunitara

                                                                              

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” - câştigătoare a Concursului de Participare Comunitară

     Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj a fost declarată câştigătoare a Concursului de Participare Comunitară, organizat de IREX (International Research and Exchanges Board), ediţia noiembrie – decembrie 2010, cu tema “Servicii şi programe inovative în bibliotecă”, la secţiunea Servicii şi programe pentru adulţi, cu proiectul „Cum găseşti o carte de… muncă?”
     Scopul proiectului îl reprezintă crearea unui serviciu inovativ de bibliotecă prin care se va oferi persoanelor interesate consiliere în căutarea unui loc de muncă, redactarea unui CV, a unei scrisori de intenţie cu ajutorul tehnologiei informaţiei şi a internetului, precum şi în susţinerea interviului de angajare.
     În cadrul proiectului vor fi instruiţi în prima etapă, prin Centrul judeţean de formare Biblionet, bibliotecari din 21 de biblioteci publice din judeţ, iar apoi aceştia vor oferi, la rândul lor, servicii de consiliere comunităţilor din care provin.
     Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 6 luni (martie - august 2011) şi are o finanţare de 2370 $ din partea Fundaţiei Bill&Melinda Gates.
     Precizăm în acest context faptul că în luna aprilie 2011, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj va demara o campanie de informare şi promovare a noului serviciu şi de recrutare a cursanţilor pentru fiecare bibliotecă parteneră din judeţul Cluj.
     Cursul pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă va începe din luna mai şi se va desfăşura de două ori pe lună, la interval de 2 săptămâni şi va avea un număr de cursanţi în funcţie de dotarea fiecărei biblioteci.
     „Această nouă reuşită a Bibliotecii noastre Judeţene ne bucură întrucât corespunde pe deplin misiunii noastre comune de a veni în sprijinul comunităţilor locale şi, mai ales, a persoanelor aflate în căutarea uni loc de muncă. În plus, utilizarea acestor tehnici inovative şi a tehnologiilor informatice sunt de natură să contribuie la o mult mai facilă integrare pe piaţa muncii a unor persoane aflate în nevoie, ceea ce este mai mult decât lăudabil şi satisfăcător” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.


Biroul de presă
28.02.2011