Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Castigare anulare corectii SMID

Castigare anulare corectii SMID

                                                                              

                                                              CONSILIUL  JUDEŢEAN  CLUJ

Informare de presă
Ref: Consiliul Judeţean Cluj a câştigat anularea unor corecţii financiare pentru SMID

     Consiliul Judeţean Cluj a câştigat în instanţă anularea unor corecţii financiare dispuse de  Ministerul Mediului şi Pădurilor -  Direcţia Generală AM POS Mediu în cazul proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj. Aceste corecţii, în sumă de 66.772,45 lei, au fost aplicate în luna noiembrie a anului trecut şi vizau contractul de prestări servicii pentru ”Asistenţă tehnică pentru sprijin managerial din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”.
     ”Chiar dacă suma pentru care ne-am adresat instanţei nu este una foarte mare comparativ cu valoarea întregului proiect care priveşte Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Cluj, consider că decizia instanţei este o dovadă a faptului că echipa din Consiliul Judeţean îşi face bine treaba. Pe de altă parte, cred că ar fi necesară o mai corectă interpretare a legislaţiei de către echipele de control din ministere, deoarece corecţiile financiare pentru proiectele cu finanţare europeană  sunt aplicate cu prea multă uşurinţă. Spun asta deoarece în ultima vreme instanţele din întreaga ţară au anulat deciziile ministerelor, dând câştig de cauză administraţiilor locale. Ştiu că, în contextul financiar actual, autorităţile de management încearcă să reducă cuantumul finanţărilor nerambursabile, dar cred că trebuie să se ţină seama de toate aspectele legislative în vigoare, pentru că altfel se va ajunge cheltuieli suplimentare, şi mă refer aici la cele din instanţe”, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
      Precizăm că, în urma unui control efectuat anul trecut, reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor -  Directia Generală AM POS Mediu au aplicat corecţii în valoare de 66.772,45 lei pentru nepublicarea unui anunţ de tip erată în J.O.U.E. Juriştii Consiliului Judeţean Cluj au demonstrat că aceasta nu reprezenta o neregulă, deoarece la data lansării licitaţiei pentru contractul amintit nu erau în vigoare actele normative care stabilesc obligaţia publicării tuturor anunţurilor în J.O.U.E.

Biroul de presă
06.03.2013