Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Caravana Puck la Floresti

Caravana Puck la FlorestiCONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Teatrul de Papusi ,,Puck” va juca si in cea mai mare comuna din Romania     Teatrul de Papusi ,,Puck”, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita micii locuitori ai comunei Floresti, si nu numai, vineri, 17 noiembrie 2017, incepand cu ora 17.00, la Caminul Cultural din localitate, sa ia parte la spectacolul ,,Scufita rosie si lupul cel flamand”, in regia si interpretarea lui Ion Iurcu.
     ,,Prezenta caravanei Teatrului de Papusi ,,Puck” in cea mai populata comuna din Romania este o initiativa mai mult decat necesara si utila. Ii invitam atat pe cei mici, cat si pe cei mari, sa ia parte, intr-un numar cat mai mare, la reprezentatia acestui spectacol bazat pe o poveste cunoscuta si indragita de generatii intregi.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Spectacolul-atelier-interactiv „Scufita rosie si lupul cel flamand” a avut premiera pe scena Teatrului „Puck” la inceputul lunii noiembrie a.c.. Ineditul abordarii povestii clasice a Fratilor Grimm si modul inovativ, de un umor debordant, in care este interpretata de Ion Iurcu, au fost rasplatite cu ropote de aplauze. Ambele reprezentatii s-au jucat cu casa plina.
     Noua versiune a povestii este plina de surprize. In primul rand, mica eroina este insotita in aventurile sale de catre papusarul-povestitor. I se adauga, desigur, lupul, vanatorul si bunica, personajele-cheie din povestea Fratilor Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasa, dinamica, cu momente muzicale si interactive prin intermediul carora granita dintre actor si spectatori se diminueaza treptat.
     „Povestea in sine este un pretext. Pentru ca este foarte cunoscuta, accentul se pune pe interactiunea cu micii spectatori, in scopul de a le stimula imaginatia, creativitatea si pofta de joaca. Conceptia este cea de spectacol-atelier-interactiv, pentru un actor care da viata tuturor personajelor. Naratiunea urmeaza firul povestii chiar daca pe alocuri dialogurile sunt inlocuite cu muzica, iar finalul este putin modificat.”, declara actorul si regizorul Ion Iurcu.
     Sambata, 18 noiembrie 2017, de la ora 17.00, spectacolul va mai avea o reprezentatie in Floresti, de aceasta data la mall-ul din localitate, iar duminica, 19 noiembrie, „Scufita rosie si lupul cel flamand” va avea doua reprezentatii pe scena Teatrului de Papusi „Puck”, de la orele 11.00, respectiv 12.30.


Biroul de presa
14 noiembrie 2017