Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Campionatul National de Fotbal Unificat la Cluj

Campionatul National de Fotbal Unificat la Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: „Campionatul National de Fotbal Unificat”, etapa judeteana Cluj


     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare Cluj privind Educatia Incluziva/Integrata impreuna cu Liceul Tehnologic Special SAMUS, instituti de invatamant special subordonate Consiliului Judetean Cluj, a organizat miercuri, 25 aprilie 2018, faza judeteana a competitiei sportive ,,Campionatul National de Fotbal Unificat”. Ajuns la cea de-a 12-a editie, evenimentul a fost coordonat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.
     In cadrul acestei prime etape s-au inscris un numar de 9 echipe – 6 formate din baieti si 3 din fete, insumand peste 90 de elevi proveniti din scoli ale judetului Cluj. La finalul intrecerii dintre formatii, au fost desemnati si castigatorii etapei judetene, cei care vor concura, alaturi de echipe din alte cinci judete ale tarii - Alba, Bistrita-Nasaud, Salaj, Satu-Mare si Maramures, in cadrul Fazei Regionale a concursului, eveniment ce va avea loc vineri, 11 mai 2018, tot la Cluj-Napoca.
     Echipa de fotbal feminin care s-a calificat in faza urmatoare a competitiei este formata din eleve ale Centrului Scolar de Educatie Incluziva si eleve ale Scolii Gimnaziale ,,Ion Agarbiceanu” Cluj-Napoca. In ceea ce priveste echipele de baieti, acestea au fost impartite in doua grupe, castigatoarea din fiecare grupa intrand in etapa finala. In urma probelor decisive a fost desemnata si formatia de baieti care va reprezenta judetul Cluj la Faza Regionala, aceasta fiind formata din elevi ai Liceului pentru Deficientii de Auz si elevi ai Scolii Gimnaziale „Vasile Rebreanu” Cluj-Napoca.
     Reamintim faptul ca evenimentul sportiv ,,Campionatul National de Fotbal Unificat”  este organizat de catre cadrele didactice ale CRDEII, an de an, sub egida Fundatiei ,,Special Olimpics” si a Federatiei Romane de Fotbal, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj. ,,Campionatul National de Fotbal Unificat” este o competitie care are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilitati intelectuale din invatamantul special si special integrat, in echipe de fotbal, alaturi de elevi din invatamantul de masa. Conform regulamentului, pe teren,  in fiecare echipa joaca 4 elevi din invatamantul special si special integrat impreuna cu 3 elevi din invatamantul de masa. Astfel, acestia au ocazia de a interactiona, de a socializa si de a se bucura impreuna de sport.

Biroul de presa
26 aprilie 2018