Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Campionatul de Fotbal Unificat la CRDEII

Campionatul de Fotbal Unificat la CRDEII


CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref. Faza judeţeană a ,,Campionatului Naţional de Fotbal Unificat” şi-a desemnat câştigătorii


     Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare Cluj privind Educaţia Incluzivă/Integrată (CRDEII), instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a organizat, la finele săptămânii trecute, faza judeţeană a competiţiei sportive ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat”, eveniment ajuns la cea de-a 11-a ediţie.
     Astfel, în cadrul acestei prime etape s-au înscris un număr de 14 echipe – 12 formate din băieţi şi două din fete, însumând peste 120 de elevi proveniţi din şcoli ale judeţului Cluj. La finalul confruntărilor dintre formaţii au fost desemnaţi şi câştigătorii etapei judeţene, cei care vor concura alături de echipe din alte cinci judeţe ale ţării - Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş, în cadrul Fazei Regionale a concursului, eveniment ce va avea loc vineri, 5 mai 2017, tot la Cluj-Napoca.
     Echipa de fotbal feminin care s-a calificat în faza următoare a competiţiei este cea a Şcolii Gimnaziale ,,Alexandru Vaida-Voievod” Cluj-Napoca. În ceea ce priveşte echipele de băieţi, acestea au fost împărţite în patru grupe, câştigătoarea din fiecare grupă întrând în etapa semifinală, iar apoi în finală. În urma probelor decisive a fost desemnată şi formaţia de băieţi care va reprezenta judeţul Cluj la Faza Regională, aceasta fiind formată din elevi ai Şcolii Gimnaziale Speciale CRDEII şi ai Şcolii Gimnaziale ,,Ioan Bob” Cluj-Napoca.
     Reamintim faptul că evenimentul sportiv ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat”  este organizat de către cadrele didactice ale CRDEII, an de an, sub egida Fundaţiei ,,Special Olimpics” şi a Federaţiei Române de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat” este o competiţie care are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe de fotbal, alături de elevi din învăţământul de masă.

Biroul de presă
11 aprilie 2017