Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Campania Hai pe net!

Campania Hai pe net!

                                                             
                             CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Campania „Hai pe net!” la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, lanseaza Campania „Hai pe net!”, editia 2017. In cadrul evenimentului ce va avea loc in perioada 27 martie - 2 aprilie 2017 vor fi organizate activitati de deprindere a tehnologiilor axate pe doua directii prioritare de incluziune digitala: in primul rand, pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodata un calculator sau o tableta, internetul si facebook-ul, iar in al doilea rand, pe realizarea povestilor digitale promovand aspectele utile, nu nocive, ale tehnologiilor.
     Activitatile vor cuprinde „SuperSeniori la primul touch”, curs cu membri ai Centrului de Zi pentru Varstnici nr.1 din Cluj-Napoca, ce se va derula marti, 28 martie si vineri, 31 martie, intre orele l8:00 si 20:00, la Sectia pentru adolescenti a bibliotecii si „SuperSeniori la primul click”, curs cu seniori utilizatori ai bibliotecii, desfasurat in zilele de 27, 28 si 29 martie, intre orele 10:00 si 12:00, la Filiala „Traian Brad” din cartierul Manastur.
     In cadrul aceleiasi campanii, peste 80 de adolescenti din scolile clujene vor urma un curs de realizare a povestilor digitale prin programul Movie Maker la Sectia pentru adolescenti a bibliotecii. Elevii vor deprinde tehnica programului, arta realizarii unui filmulet si isi vor exprima propria relatie cu tehnologia, surprinzand rolul benefic in dezvoltarea deprinderilor si competentelor.
     „Ambele directii ale acestei campanii de incluziune digitala, atat cea de familiarizare a celor care nu utilizeaza inca aceste tehnologii moderne cat si cea menita sa promoveze rolul benefic al acestora sunt mai mult decat benefice si utile, motiv pentru care nu pot decat sa apreciez initiativa Bibliotecii Judetene si a tuturor celor care ii sunt alaturi in acest proiect” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Toate activitatile sunt gratuite si se vor desfasura cu implicarea voluntarilor Bibliotecii Judetene. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”, Calea Dorobantilor nr. 104, la telefon 0264 595428 sau pe www.bjc.ro.
     Campania „Hai pe net!” este o campanie de incluziune digitala implementata in Romania de catre Fundatia EOS in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, in colaborare cu o comunitate activa de organizatii, institutii, telecentre si ONG-uri si raspunde provocarilor adresate de Telecentre-Europe in Campania pan-europeana Get Online Week 2017!


Biroul de presa
27 martie 2017