Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Blue Air deschide noua baza operationala pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj

Blue Air deschide noua baza operationala pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj

 

                                                                        

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat  de presă
Ref. Blue Air deschide noua bază operaţională pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

     Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat luni, 31 octombrie 2016, la evenimentul prilejuit de deschiderea de către Blue Air, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, a bazei operaţionale numărul 6, prin alocarea, începând cu 30 octombrie, a unei aeronave Boeing 737-800 cu o capacitate de 189 locuri.
     Blue Air şi-a început operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Mai mult, compania a introdus un zbor triangular între Cluj-Napoca – Timişoara – Iaşi la data de 1 octombrie 2016. Până la sfârşitul anului, mai exact începând cu 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit.
     Odată cu deschiderea sezonului de vară 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie).  Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanţa.
     Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air: „Prin alocarea unei aeronave pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, Blue Air investeşte semnificativ la nivel local, toate entitaţile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata dezvoltarea bazei noastre facilitează şi crearea de noi locuri de muncă, ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local. Blue Air este o companie românească, ceea ce înseamnă că ne plătim taxele în Romania, iar dezvoltarea noastră la Cluj aduce de la sine creşterea contribuţiilor la bugetul local, participând astfel activ la dezvoltarea armonioasă a regiunii. Mulţumim aeroportului pentru suportul arătat de-a lungul timpului, fără de care nu am fi putut dezvolta produsul Blue Air în Transilvania. Am crescut rapid, însă spiritul nostru este tânăr şi deschis, astfel am decis să ne mărim şi mai mult prezenţa în Cluj-Napoca începând cu sezonul de vară 2017.”
     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a precizat la rândul său: „Mediul de afaceri clujean precum şi ceilalţi pasageri pot beneficia din acest an de rutele interne ale companiei aeriene Blue Air, spre Bucureşti – Otopeni, Iaşi şi Timişoara, întărind în acest fel legăturile economice dintre aceste regiuni. Mai mult, felicităm reprezentanţii companiei aeriene pentru eforturile depuse în dezvoltarea operaţiunilor de pe aeroport inclusiv prin alocarea unei aeronave Blue Air la Cluj-Napoca şi pentru noile rute ce vor fi lansate în anul 2017.”
     “Ţin minte cum ne străduiam în urmă cu un deceniu să aducem Blue Air la Cluj. E un lucru important pentru că Blue Air e o companie teribil de importantă şi de mare”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat.
     Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo, a declarat: „Alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operaţională de la Cluj – Napoca odată cu trecerea la sezonul de iarnă 2016/2017 aduce frecvenţe crescute pe destinaţia Bucureşti - Otopeni, de la 4 la 12 zboruri pe săptămână, precum şi o nouă destinaţie Blue Air de la Cluj-Napoca, Birmingham (Marea Britanie - din 16 decembrie 2016). De asemenea, ca urmare a creşterii numărului de zboruri pe destinaţia internă, Bucureşti - Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar şi creşterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a 5 noi rute Blue Air.”
     Amintim în acest context faptul că Blue Air înregistrează anul acesta creşteri semnificative, atât în privinţa numarului de pasageri transportaţi cât şi al numarului de avioane care alcătuiesc flota. Compania estimeaza o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016.


     Despre Blue Air:
     Blue Air şi-a început activitatea acum aproape 12 ani, în prezent oferind zboruri către peste 90 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are 8 baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa (din 27.04.2017), Iaşi, Larnaca, Liverpool (din 26.03.2017) şi Torino.

Biroul de presă
31 octombrie 2016