Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Bilantul lucrarilor de asfaltare in ultimii 2 ani

Bilantul lucrarilor de asfaltare in ultimii 2 ani


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani     In contextul implinirii a doi ani de mandat, presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a facut public bilantul lucrarilor finalizate prin turnarea de covor asfaltic ce au fost realizate pe drumurile judetene in cursul ultimilor doi ani.
     ,,Dincolo de nivelul record al numarului de drumuri si de kilometri pe care am intervenit in acesti doi ani, cel mai mare din istoria postdecembrista a judetului, la fel de importanta e si schimbarea de abordare, respectiv faptul ca am optat pentru asfaltare inclusiv in cazul lucrarilor de intretinere curenta, nu doar la modernizari. Turnarea de covor asfaltic, in locul plombarilor, mult mai reduse, va avea drept consecinta o durabilitate sporita a lucrarilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, in perioada iunie 2016 – iunie 2018, forul administrativ judetean a executat lucrari finalizate prin asternerea de covor asfaltic pe nu mai putin de 78 de drumuri judetene, care insumeaza cca. 286 de km si au o valoare aproximativa de 72 de milioane de lei. Dintre acestea, un numar de 18 drumuri au beneficiat de operatiuni de modernizare, pe o lungime de 70 de km, valoarea investitiilor fiind de cca. 10 milioane de lei. In ceea ce priveste celelalte 60 de sectoare de drumuri ce insumeaza aproximativ 216 km, pe acestea s-au realizat reparatii si intretineri curente, in cuantum de peste 62 milioane de lei, toate finalizate prin turnarea de covor asfaltic. Pentru a reusi sa intervina pe acest numar fara precedent de sectoare, Consiliul Judetean Cluj a apelat atat la resursele proprii, respectiv bugetul judetului, cat si la creditul de 50.000.000 de euro contractat in acest sens, la programul national destinat imbunatatirii infrastructurii locale dar si la fondurile europene.
     In ceea ce priveste implementarea proiectelor de infrastructura rutiera cu o importanta majora, finantate din fonduri europene, respectiv Drumul Bistritei si Drumul Apuseni, presedintele forului administrativ judetean a precizat faptul ca acestea avanseaza, in prezent aflandu-se in derulare procedura de licitatie pentru desemnarea constructorilor ce vor executa lucrarile pe sectoarele vizate. Beneficiind de finantare europeana nerambursabila in cuantum record de 357 de milioane lei, drumurile judetene in cauza, cu o lungime totala de 98,97 km, traverseaza si deservesc nu mai putin de 12 comune, respectiv Poieni, Sacuieu, Bontida, Borsa, Vultureni, Aschileu, Taga, Caianu, Palatca, Geaca, Jucu si Caianu.

Biroul de presa
6 iunie 2018