Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Bilantul interventiilor Salvamont Cluj

Bilantul interventiilor Salvamont Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Bilantul interventiilor Salvamont Cluj, la final de sezon     Venirea primaverii, inclusiv in zonele montane ale judetului in care zapada se pastreaza pana tarziu, marcheaza finalul sezonului rece si al sporturilor de iarna, prilejuind astfel realizarea unui bilant al interventiilor Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj in sezonul rece 2016-2017.
     Astfel, institutia de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean a incheiat cu succes sezonul de iarna pe parcursul caruia a participat la solutionarea a nu mai putin de 83 de cazuri, majoritatea produse pe partiile de schi ce au functionat in perioada amintita, respectiv cele de la Muntele Baisorii, Feleac si Buscat. In acelasi timp, in lunile ianuarie si februarie ale acestui an, echipele Salvamont au asigurat asistenta la diverse evenimente sportive si culturale de profil.
     De asemenea, in vederea mentinerii unei conditii fizice si sportive de inalt nivel, o alta categorie de activitati derulate de salvamontistii clujeni au reprezentat-o competitiile de schi de tura si schi alpin ce s-au finalizat cu obtinerea unor rezultate foarte bune. Cu aceste prilejuri, dintre salvatorii montani clujeni s-au remarcat ca si sportivi de exceptie domnii Campean Iacob, Torok Ioan, Catanas Ovidiu si Toth Attila.
     De altfel, excelenta pregatire, atat profesionala cat si sportiva, a acestora, a fost confirmata, daca mai era necesar, inclusiv de parcurgerea cu succes a procedurilor de reatestare. In cadrul acestui proces, in intervalul 18 – 19 februarie 2017, sub exigenta monitorizare a doi examinatori delegati de catre Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania, 12 salvatori montani clujeni au participat la examenul de reatestare ce a constat intr-o proba teoretica si una practica, examenul fiind promovat cu succes de toti salvamontistii care au obtinut, astfel, prelungirea atestatului.
     „Ma bucur ca putem vorbi despre un nou sezon de iarna care s-a incheiat cu bine, gratie profesionalismului si responsabilitatii manifestate de salvatorii montani clujeni. E important ca turistii, iubitorii muntelui si ai sporturilor de iarna, sa stie ca sunt mai mult decat in siguranta si ca asistenta de specialitate e asigurata de catre niste profesionisti cu calitati sportive de exceptie” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     In ceea ce priveste cele mai importante competitii si concursuri specifice sezonului rece la care membrii Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj au asigurat asistenta in sezonul de iarna 2016-2017, pot fi amintite Faget Winter Race, Cupa Memoriala Nan Marian, Serbarile Zapezii, Cupa Micilor Vanatori de Munte, Winter Race, Cupa Skoda la Ski Alpin si Cupa Eke. La toate aceste evenimente ce au reunit intre 100 si 600 de participanti salvamontistii clujeni au participat in echipe formate din doi, trei sau chiar patru membri, impreuna cu echipamentul si dotarea specifica, inclusiv o autoutilitara 4x4 si un UTV.
   

Biroul de presa
10 Aprilie 2017