Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Bilant ALOPEDI - sem I 2018

Bilant ALOPEDI - sem I 2018

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: ALOPEDI, apelat de un numar semnificativ de parinti in primul semestru al acestui an     Conducerea Consiliului Judetean Cluj a realizat, impreuna cu echipa manageriala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, o analiza a activitatii serviciului telefonic de tip ,,Call-Center” destinat obtinerii de sfaturi medicale pediatrice de urgenta – 0364-917, din primele sase luni ale anului 2018.
     S-a constatat, astfel, ca ALOPEDI 0364-917 a fost apelat in primul semestru al acestui an de catre nu mai putin de 5.522 de parinti, majoritatea apelurilor finalizandu-se cu recomandari ce au permis ingrijirea copiilor la domiciliu (70,5%), nemaifiind necesara deplasarea la unitatea de primire a urgentelor sau la o alta unitate medicala. De altfel, in perioada mentionata anterior numai cinci cazuri au necesitat interventia serviciului de ambulanta iar 606 dintre copiii evaluati telefonic au necesitat consult imediat in U.P.U. sau camerele de garda.
     In continuare, febra ramane cel mai frecvent motiv de apelare, 22,3% dintre apeluri fiind datorate ei, iar problemele respiratorii si cele digestive au o pondere aproximativ egala, de 17,3 %, respectiv 15,8 %.
     Desi serviciul a fost dedicat zonei metropolitane Cluj-Napoca, au fost preluate apeluri si din alte zone, 12,35 % din acestea provenind din Bucuresti, urmat de Brasov (2,5%) si Constanta (2 %). Apelurile primite de la romani aflati in afara tarii au fost in numar de 89.
     Reamintim in acest context faptul ca ALOPEDI 0364-917 este serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgenta al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, asigurat printr-o linie de garda special dedicata acestuia. Evaluarea se face prin intrebari ce stabilesc gravitatea starii copilului respectiv precum si momentul in care copilul are nevoie de consult medical fata in fata.


Biroul de presa
2 iulie 2018