Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Biblioteca Judeteana O. Goga - cea mai buna din tara

Biblioteca Judeteana O. Goga - cea mai buna din tara

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 

Informare de presă
Ref:
  Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj- Cea mai bună bibliotecă din ţară 

 

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a primit  recent premiul pentru“Cea mai bună bibliotecă”. Conferirea acestui titlu a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar” 2014, eveniment organizat de Headsome Communication şi Asociaţia Editorilor din Romania (AER), cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. 

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Aula Bibliotecii Naţionale a României şi a fost prezentată de jurnalista Irina Păcurariu. În competiţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 700 de proiecte din 120 de instituţii din industria cărţii: tipografii, librării, biblioteci, precum şi scriitori, traducători şi ilustratori de carte. Juriul condus de Mircea Martin, critic şi teoretician literar, a acordat 25 de trofee, 5 menţiuni şi 3 premii speciale.

Trofeul “Cea mai bună bibliotecă” a revenit Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” din Cluj şi Bibliotecii comunale Şirna din judeţul Prahova.

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” s-a aflat printre finalişti la toate ediţiile Galei “Bun de tipar”. Proiectul depus în acest an este un proiect de promovare a lecturii intergeneraţionale « Vreau să-mi citeşti », care se derulează la Secţia pentru copii de la sediul central, la toate filialele de cartier şi în patru biblioteci publice din judeţ.

            “Acest premiu ne onorează şi vine ca o recunoaştere firească a eforturilor întreprinse de  echipa managerială împreună cu întreg colectivul Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” Cluj,  eforturi care au vizat organizarea a numeroase evenimente culturale şi proiecte extrem de importante care au adus satisfacţii atât publicului cititor cât şi bibliotecarilor. Colectivul bibliotecii poate fi mulţumit de aprecierea muncii depuse şi de recunoaşterea înaltei calităţi a serviciilor pe care le oferă iar clujenii se pot mândri că au cea mai bună bibliotecă publică din ţară” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 

În acelaşi timp, spre Cluj au mai venit încă două premii: “Cea mai bună carte pentru copii şi tineret” -  Florin Bican, Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc (Ed. Arthur) şi premiul special al juriului: Mihai Goţiu, Afacerea Roşia Montană (Ed.Tact).

Biroul de presă 
21 mai 2014