Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Biblionet - Lumea in biblioteca mea

Biblionet - Lumea in biblioteca mea

                                                                                         

                                                     CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Biblionet - Lumea în biblioteca mea

 
       Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunţă încheierea livrării de echipamente pentru runda a treia a programului Biblionet - Lumea în biblioteca mea, pentru bibliotecile publice comunale din Apahida, Baciu, Chinteni, Ciucea, Cuzdrioara, Dăbâca, Fizeşu Gherlii, Frata, Gilău, Gîrbău, Iclod, Margău, Mica, Mintiu Gherlii, Săvădisla, Ţaga, pentru Biblioteca Municipală Turda - Filiala Oprişani precum şi pentru Biblioteca Judeţeană Cluj - Filiala Zorilor.
        Fiecare bibliotecă a fost dotată cu calculatoare, scaner, imprimantă, videoproiector cu ecran, softuri licenţiate şi pachetul educaţional Intuitext, la nivelul judeţului ajungându-se la un total de 76 de calculatoare.
        Prin Programul Biblionet se va realiza o reţea de centre în bibliotecile publice din judeţul Cluj dotate cu calculatoare şi alte echipamente IT pentru accesul publicului la informaţie, cu bibliotecari instruiţi pentru a oferi publicului servicii noi şi moderne în acord cu cerinţele de informare ale secolului 21. În prima parte a acestui an va urma selecţia altor biblioteci pentru a patra rundă în cadrul programului finanţat de Fundaţi Bill & Melinda Gates şi implementat în România de IREX. Informaţii suplimentare pot fi accesate pe pagina web a programului
http://www.biblionet.ro
        “Ne apropiem de finalizarea cu succes a acestui program cu finanţare nerambursabilă ce contribuie în mod decisiv la transformarea bibliotecilor din judeţul Cluj în adevărate biblioteci ale mileniului III. Scopul programului este acela de a oferi servicii moderne către publicul larg, de a contribui activ la reducerea decalajelor între mediul rural şi mediul urban, întrucât orice investiţie în educaţie, cultură şi cunoaştere reprezintă până la urmă o investiţie pentru viitorul comunităţii şi al copiilor noştri. Consiliul Judeţean Cluj sprijină întru totul derularea acestui proiect întrucât conştientizăm pe deplin faptul că dezvoltarea durabilă şi armonioasă a întregului judeţ presupune  alături de drumuri de calitate, alimentare cu apă sau canalizare şi şanse egale pentru toţi locuitorii judeţului, inclusiv prin asigurarea accesului deplin la informaţie, cultură şi cunoaştere”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
16.02.2012