Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Basel Mulhouse Freiburg - o noua destinatie de pe Aeroport

Basel Mulhouse Freiburg - o noua destinatie de pe Aeroport

                                          

                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref:  Basel Mulhouse Freiburg - o nouă destinaţie de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj


     Astăzi, 27.03.2014, în cadrul unei conferinţe de presă prin care a anunţat poziţionarea celei de a 8-a aeronave la baza de la Otopeni, compania aeriană Wizzair a adus la cunoştinţă publică deschiderea unei noi rute de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, începând cu data de 25 iulie 2014.
    Este vorba de destinaţia Basel Mulhouse Freiburg (Elveţia) care va fi operată cu o frecvenţă de 2 zboruri / săptămână, în zilele de luni şi vineri. Preţurile biletelor încep de la 129 RON/zbor, cu toate taxele incluse.
    „Noua destinaţie a curselor care operează pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj este importantă nu doar pentru că se adaugă celor deja existente, ci şi deoarece EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg este situat la graniţa a trei ţări: Elveţia, Franţa şi Germania. Cele două zboruri săptămânale de la Cluj vor facilita accesul românilor în zonă, dar şi al cetăţenilor celor trei ţări interesaţi de zona Transilvaniei. Unicitatea EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, care este administrat de două state (Elveţia şi Franţa), este, în opinia mea, un prim argument în favoarea convingerii că noua cursă va fi un succes încă de la primele zboruri. Pe de altă parte, investiţiile făcute la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj îşi arată roadele, această nouă destinaţie fiind a doua anunţată public în mai puţin de trei săptămâni”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Domnul Horea Uioreanu.
     De asemenea, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, Domnul David Ciceo a declarat: „Noua destinaţie Basel Mulhouse este un pas important în dezvoltarea reţelei de rute a aeroportului. Este prima legătură aeriană printr-un zbor regulat cu Elveţia. Astfel, zborurile regulate care sunt operate în prezent de pe aeroport ajung să asigure legături aeriene cu 11 ţări: Anglia, Austria, Franţa, Spania, Italia, Germania, Cehia, Belgia, Olanda, Elveţia şi Israel, ceea ce constituie un real avantaj de a călători pentru clujeni.”
    Decizia Wizzair de a deschide acest nou zbor de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj vine să susţină consolidarea prezenţei companiei pe piaţa transportatorilor aerieni din România.

Biroul de presă
27 martie 2014