Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Bani europeni pt. Spitalul de Copii

Bani europeni pt. Spitalul de Copii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii

     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, va supune spre aprobare plenului forului administrativ judetean, in cadrul sedintei din data de 29 martie a.c., initiativa derularii unui proiect cu finantare europeana nerambursabila care urmareste dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie a Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca.
     Necesitatea derularii acestei investitii in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii – Clinica Pediatrie de pe strada Motilor nr. 66-68 este justificata de dorinta Consiliului Judetean, in calitate de for tutelar, de a contribui in acest fel la asigurarea unei asistente pediatrica de urgenta la cel mai inalt nivel.
     Importanta realizarii acestui deziderat e legata de insusi locul pe care aceasta unitate cu profil pediatric il are in cadrul sistemului medical romanesc: U.P.U. Pediatrie Cluj este singura unitate dedicata urgentelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilitati din tara, respectiv peste 85% din judetele tarii. Anual, aici sunt tratati aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore pana la situatii critice, existand posibilitatea resuscitarii cardio-respiratorii, a sustinerii, evaluarii si monitorizarii continue a functiilor vitale.
     „Ceea ce intentionam este ca, in continuarea investitiilor pe care deja le-am derulat la U.P.U. Pediatrie, sa contribuim in plus la cresterea calitatii actului medical oferit copiilor prin implementarea acestui proiect european de dotare cu aparatura medicala de inalta performanta” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Prin intermediul proiectului se propune, astfel, achizitionarea din fonduri europene nerambursabile, unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neintreruptibila pentru furnizarea electricitatii in cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubatia dificila a pacientilor, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-nascuti, a unui aparat de ventilatie mecanica portabil cu module de ventilatie invaziva, a unui tomograf cu impedanta electrica, a unor aparate de ecografie si fototerapie, a unui sistem destinat imbaierii pacientilor imobilizati dar si a altor echipamente indispensabile desfasurarii activitatii de ingrijire pediatrica.
     In vederea achizitionarii tuturor acestor aparate medicale de ultima generatie, suma nerambursabila pe care Consiliul Judetean urmareste sa o acceseze prin Programul Operational Regional 2014-2020 este de 6.699.819 lei. Aceasta reprezinta aproximativ 98% din valoarea totala a proiectului, diferenta de 136.731 lei reprezentand contributia proprie a forului administrativ judetean.
     Reamintim faptul ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii este o unitate medicala universitara de prestigiu a medicinei romanesti formata din 15 sectii, cu peste 500 de paturi, care functioneaza in opt locatii diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.  In cadrul acestuia se desfasoara atat activitati medicale propriu-zise de ingrijire a copiilor bolnavi cat si o activitate didactica universitara recunoscuta, respectiv o activitate stiintifica unanim apreciata.

Biroul de presa
27 martie 2018