Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 23 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Avizare SF Construire suprafete miscare la Aeroport

Avizare SF Construire suprafete miscare la Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref: Avizare SF Construire suprafeţe mişcare la Aeroport 

Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Cadrul Consiliului Judeţean Cluj a avizat documentaţia tehnică pentru studiul de fezabilitate pentru lucrarea „Construire suprafeţe de mişcare aeroportuare la R.A. Aeroportul Cluj-Napoca”.

Investiţia, în valoare totală de 24.705.330 euro, prevede realizarea următoarelor capacităţi: 7 locuri de parcare pentru aeronave de tipul B737 – 900, A321 sau MD-90, o platformă de operare cu dimensiunile 450,0m x 97,0m, şi o platformă de degivrare de 144m x 132m.  Durata de realizare a investiţiei este de 14 luni. Finanţarea acestei lucrări se va realiza din fondurile Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial de Transport, a cărui autoritate de management este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. 

Cu eliberarea acestui aviz am mai reuşit să facem un pas înainte în ceea ce priveşte construcţia mult-aşteptatei piste de 3500m la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Această investiţie a fost una absolut necesară în condiţiile în care numărul pasagerilor care tranzitează acest aeroport este în continuă creştere. De altfel, în strategia de dezvoltare a aeroportului se prevede o creştere a traficului de la 900 mii pasageri în acest an, la aproximativ 2,8 milioane în anul 2025. Tot în susţinerea necesităţii stringente de construcţie a acestei piste stă şi dorinţa mediului privat din această zonă a ţării, ale cărui posibilităţi de producţie şi export au sporit considerabil în ultimii ani, astfel încât transportul aerian cu aeronave tip cargo constituie o opţiune viabilă pentru dezvoltarea acestora şi, implicit, a economiei acestui judeţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

 

Biroul de presă 

08.09.2010