Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Avizare lucrari la Aeroport

Avizare lucrari la Aeroport

                                                           

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Avizare lucrări la aeroportul International Cluj Napoca

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a prezidat astăzi, 14.05.2010, şedinţa Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului a Consiliului Judeţean Cluj. În cadrul acesteia au fost analizate şi avizate două proiecte de lucrări care au ca beneficiar Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

            Prima lucrare avizată se referă la Studiul de fezabilitate „Reconfigurarea balizaj categoria a II-a în condiţiile amplasării ILS (Instalaţii Luminoase de Semnalizare) şi adaptarea balizajului la pragurile de decolare ale PDA  Pistă de Decolare Aterizare) conform noilor distanţe declarate”. Aceste lucrări de reconfigurare a balizajului se impun pentru îmbunătăţirea procedurilor de decolare – aterizare, a operării în condiţii de vizibilitate redusă şi pe timp de noapte, în scopul creşterii siguranţei traficului aerian pe aeroport. Valoarea totală a lucrărilor este de 3.463.030 RON (845.470 EURO), sumă care va fi asigurată din fonduri proprii, alocaţii bugetare sau alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii, lucrările urmând a fi finalizate în 5 luni de la demararea lucrărilor. 

            În aceeaşi şedinţă a fost avizat şi Studiul de Fezabilitate pentru Aeroportul Internaţional Cluj Napoca, pista de decolare – aterizare la 3.500 de metri. Proiectul se referă la pista de decolare-aterizare, sistemul de balizaj, platforme, căi de rulare, bretele de legătură şi echipamente specifice, urmând a avea o lungime de 3540 de metri, lăţime de 45 de metri, praguri decalate la 250 de metri faţă de capătul fizic al pistei. Valoarea investiţiei este de 503.871.250 RON (122.895.430 EURO), exclusiv TVA, durata de realizare a investiţiei fiind 2010 – 2014, în funcţie de finalizarea lucrărilor de deviere a Someşului. Finanţarea va fi asigurată din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare sau alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii. 

            „Sunt paşi importanţi şi ceruţi de legislaţia în vigoare, pe care trebuie să îi parcurgem pentru a realiza aceste importante obiective care vor conduce la modernizarea Aeroportului. Avem în vedere pentru perioada următoare demararea sau continuarea şi a altor proiecte care vizează modernizarea acestui obiectiv, cum ar fi cele legate de amenajarea noilor parkinguri, sau modernizarea şi sistematizarea accesului rutier în perimetrul Aeroportului. Este un obiectiv important, strategic, nu numai pentru Consiliul Judeţean, de a cărui dezvoltare depinde şi dinamica multor investiţii din judeţul nostru”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă 

14.05.2010