Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Autorizatie de construire statie de osmoza inversa

Autorizatie de construire statie de osmoza inversa


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. A fost emisa in regim de urgenta Autorizatia de construire pentru statia de osmoza inversa ce va epura levigatul de la Pata Rat


     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat joi, 21 septembrie 2017, autorizatia de construire pentru lucrarile de interventie in prima urgenta la depozitul neconform de deseuri Pata Rat.
     Fiind emis in conformitate cu hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, documentul autorizeaza efectuarea de lucrari in vederea stabilizarii, stoparii efectului de poluare a paraului Zapodie si pentru eliminarea levigatului.
     „Pentru a limita consecintele negative ale scurgerii de levigat, am autorizat in regim de maxima urgenta aceste lucrari, respectand astfel intocmai termenele stabilite de Garda de Mediu. Statia de osmoza inversa ce va epura levigatul de la Pata Rat va fi data in functiune in cel mai scurt timp posibil, astfel incat substantele scurse din depozitul neconform sa fie neutralizate si sa devina absolut inofensive pentru mediu” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Consiliul Judetean Cluj deruleaza in prezent achizitia serviciilor de inchiriere a unei statii de osmoza inversa, fiind deja depuse in acest sens trei oferte. Urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa aiba loc procedura legala de negociere cu ofertantii, semnarea contractului si, ulterior, inceperea efectiva a procesului de epurare. In acest fel, levigatul va fi colectat intr-un bazin al statiei de epurare de unde va fi preluat in vederea procesarii de catre statia de tratare ce functioneaza pe principiul osmozei inverse. La finalul procesului de epurare lichidul rezultat va fi total inofensiv pentru mediu, putand fi deversat in paraul Zapodie.
     Statiile de tratare a levigatului care functioneaza pe principiul osmozei inverse reprezinta, pentru nivelul actual de dezvoltare a tehnicilor de epurare, cea mai eficienta metoda de indepartare a tuturor categoriilor de contaminanti din levigat, astfel incat, la evacuarea in sistemele de canalizare sau in apele de suprafata, indicatorii caracteristici ai acestuia sa fie in limite admisibile prevazute de legislatia in domeniu.


Biroul de presa
21 septembrie 2017