Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ateliere de Mestesuguri Traditionale la TIFF

Ateliere de Mestesuguri Traditionale la TIFF
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Ateliere de Mestesuguri Traditionale la Bontida, in cadrul TIFF


     Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in calitate de partener al  manifestarii Weekend la Castel, organizeaza in zilele de 26, respectiv 27 mai 2018, la Castelul Banffy din Bontida, o serie de ateliere de mestesuguri traditionale.
     Acestea sunt destinate in special copiilor proveniti din medii defavorizate si se vor desfasura cu ocazia celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania/TIFF 2018. Este vorba despre ateliere de olarit si modelaj figurine din lut, de  transformarea pietrelor in podoabe, confectionat papusi din materiale textile si de confectionat masti si prelucrarea lanii, transformarea ei in pasla.
     Cu sprijinul Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni, presedinte Viorica Ciobanu, vor fi prezenti patru mesteri populari, respectiv Sorin Bucur, Ovidiu Gules, Szabo Tunde si Daniela Katona,  care vor lucra cu tinerii si le vor insufla dragostea pentru valorile culturii traditionale romanesti. Activitatea are ca obiectiv trezirea interesului copiilor de a invata si practica arta populara, intr-un mod atractiv si recreativ.
     La Atelierele de Mestesuguri Traditionale care se desfasoara in mod gratuit pot participa toti parintii doritori, impreuna cu copiii lor, sambata si duminica, 26-27 mai 2018, intre orele 12:00 si 17:00, la Castelul Banffy din Bontida.

Biroul de presa
24 mai 2018