Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Asociatia Produs de Cluj a impresionat si la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2016

Asociatia Produs de Cluj a impresionat si la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2016

 

                                                                               

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref: Asociaţia Produs de Cluj a impresionat (şi) la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2016

     Asociaţia Produs de Cluj,  entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a reuşit să impresioneze într-un mod extrem de plăcut organizatorii şi publicul prezent la ediţia 2016 a Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri. Desfăşurat în perioada 28-30 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, MeşteşugarFest - România Creativă, a reunit aproximativ 150 de meşteşugari specializaţi în confecţionarea de produse de artizanat, 15 dintre ei fiind prezenţi la eveniment cu sprijinul direct al Asociaţiei Produs de Cluj.
     Concret, Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă la târg cu artizani care au expus costume populare, obiecte de lemn, împletituri şi sculpturi în lemn, bijuterii confecţionate manual, păpuşi din ceramică îmbrăcate în port popular, ţesături, obiecte de marochinărie, articole de îmbrăcăminte, sticlă artizanală şi ceramică. Delegaţia clujeană a meşteşugarilor a fost completată de ansamblul de dansuri Valea Someşului şi de artişti locali, dar de anvergură naţională. Recunoaşterea valorii acestora a fost dată atât de organizatori cât şi de publicul spectator, ei fiind desemnaţi să evolueze la momentul care a marcat deschiderea oficială a târgului.
     „Dincolo de succesul evident al evenimentelor pe care le organizează pe cont propriu, Asociaţia Produs de Cluj reuşeşte să reprezinte Clujul cu mândrie, la fiecare eveniment la care participă, în ţară sau străinătate. Considerăm că această organizaţie a reuşit să promoveze tot ceea ce are judeţul nostru mai valoros în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului, dar şi a produselor tradiţionale”, consideră Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
     Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri s-a înscris în Programul Naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, program care are în vedere stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, dar şi protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual.

Biroul de presă
31 octombrie 2016