Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Asigurari ca productia Napolact nu va fi oprita

Asigurari ca productia Napolact nu va fi oprita

                                                                            

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Asigurări că producţia fabricii Napolact de la Cluj nu va fi oprită

     Conştientizând importanţa pe care Compania Napolact o are în peisajul economic al judeţului Cluj, conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi-a manifestat preocuparea cu privire la zvonurile apărute în spaţiul public privind eventualele intenţii ale companiei olandeze Friesland Campina România de restructurare a activităţii şi de eventuală închidere sau relocare a facilităţilor de producţie din judeţul Cluj.
     În acest sens, vicepreşedintele forului administrativ judeţean, domnul Ioan Oleleu, a participat în cursul săptămânii trecute, în BucureÈ™ti, la o întâlnire cu factori decizionali ai companiei Friesland Campina România S.A., întâlnire la care au mai luat parte dl. Jan-Willem Kivits, CEO Friesland Campina România, dl. Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj şi dl. Reinder Schaap, consilier agricol al Ambasadei Olandei la BucureÈ™ti. Pe lângă subiectul principal, fabrica de brânză de la Èšaga, a fost abordat È™i aspectul unei eventuale închideri a producÈ›iei în unitatea de procesare de la Baciu deţinută de Friesland Campina România S.A. Cu această ocazie, reprezentanÈ›ii companiei au asigurat că până în prezent nu s-a discutat È™i nu s-a luat nicio decizie care să ducă la încetarea activităÈ›ii de producÈ›ie, prelungirea contractelor cu fermierii din zonă constituind un argument în plus al faptului că nu se intenţionează acest lucru.
      „Având în vedere importanţa deosebită pe care Napolact, acest extrem de important brand al judeţului, o prezintă pentru întreg mediul economic local, apreciem că eforturile noastre, ale tuturor autorităţilor locale, ar trebui să fie unele exclusiv constructive şi menite să contribuie la sprijinirea păstrării acestei mari companii la Cluj. În acest context, apreciez solicitarea formulată de domnul primar Emil Boc privind verificarea condiÈ›iilor de igienă din fabrica Napolact ca fiind de-a dreptul revoltătoare în condiÈ›iile în care acest obiectiv are implementate toate standardele de igienă È™i siguranÈ›ă a alimentelor, având condiÈ›ii de procesare identice cu unităÈ›ile de top din Uniunea Europeană. În ceea ce ne priveşte, în speranţa că asigurările date de reprezentanţii companiei olandeze corespund adevărului, vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru ca această marcă de tradiţie a Clujului să îşi continue activitatea în judeţul nostru şi pentru ca aceasta să fie asociată şi de acum înainte cu judeţul Cluj” a declarat domnul Ioan Oleleu, vicepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj.

Biroul de Presă
19.06.2013