Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Asfaltare si lucrari de intretinere pe DJ 161D

Asfaltare si lucrari de intretinere pe DJ 161D


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Asfaltare si lucrari de intretinere pe drumul judetean 161D (DJ 172F) Nires – Unguras – Valea Ungurasului


     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona faptul ca, in cadrul programului de lucrari pentru anul 2018 al forului administrativ judetean, pe drumul judetean 161D (DJ 172F) Nires – Unguras – Valea Ungurasului au demarat si se afla in plina derulare lucrari de intretinere.
     „Rolul acestora este, in principal, de a asigura o circulatie optima, in conditii de siguranta, pe acest sector de drum, precum si un acces rapid spre cele doua centre urbane din zona, respectiv Dej si Gherla”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Proiectul vizeaza un sector de drum in lungime de peste 20,5 kilometri, cuprins intre kilometrul 10+400 si kilometrul 30+950, si prevede executarea de lucrari constand in preluare de denivelari, plombari cu emulsie bituminoasa, plombari cu beton asfaltic, burdusiri, completare de acostamente, cosiri de vegetatie si taieri de lastaris.
     Relevant in ceea ce priveste acest proiect de imbunatatire a infrastructurii rutiere este faptul ca, pentru sectorul de drum de pe raza localitatii Nires cuprins intre pozitiile kilometrice 14+000 si 18+000, Consiliul Judetean Cluj a alocat fondurile necesare si pentru asternerea de covor asfaltic. Dupa ce, in prealabil, au fost executate lucrari pregatitoare constand in plombari si burdusiri, recent, lucrarile de asfaltare pe acest sector in lungime de 4 kilometri au demarat si se deruleaza in ritm sustinut. In aceasta faza, a fost deja asfaltat un sector in lungime de aproximativ 2 kilometri, pe ambele sensuri de circulatie.
     Pentru a se asigura conformitatea cu normativele in vigoare, calitatea lucrarilor este permanent verificata de reprezentanti ai Consiliului Judetean si de dirigintii de santier din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj.

Biroul de presa
13 iulie 2018