Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Aplicatie turistica pentru utilizatorii de gadget-uri

Aplicatie turistica pentru utilizatorii de gadget-uri

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

Comunicat de presă

Ref. Consiliul Judeţean Cluj pune la dispoziţia turiştilor o aplicaţie turistică interactivă pentru utilizatorii de gadget-uri

            Consiliul Judeţean Cluj, prin intermediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, a demarat procedurile pentru implementarea unei aplicaţii informatice de ordin turistic compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-urile tip tabletă. Această aplicaţie reprezintă o metodă digitală rapidă, utilă şi constantă de informare care facilitează urmărirea ofertei turistice a judeţului Cluj într-un mod interactiv, putând fi folosită gratuit de utilizatori şi având impact vizual semnificativ în mediul online. De asemenea, aplicaţia se doreşte a fi un instrument necesar în dezvoltarea calităţii serviciilor turistice, integrând diverse informaţii cu obiectivele turistice din judeţul Cluj.

 

             Câştigătorul contractului de servicii, a cărui valoare a fost estimată la suma de 22.500 de lei fără TVA, va trebui să integreze în aplicaţia nou creată diverse materiale multimedia, precum imagini, text şi hărţi cu obiectivele turistice din judeţul Cluj, informaţii generale utile turiştilor (unităţi de cazare, restaurante, posibilităţi de agrement, transport, farmacii non-stop, spitale de urgenţă, evenimente culturale în desfăşurare, etc.). Aplicaţia va fi funcţională în sistemele de operare IOS, Android şi Windows, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-uri tip tabletă, conţinutul acesteia urmând a fi disponibil în 5 limbi: română, engleză, franceză, maghiară şi germană.

           „Această nouă aplicaţie destinată telefoanelor inteligente şi tabletelor are drept scop creşterea gradului de vizibilitate şi atractivitate a principalelor obiective turistice din judeţul Cluj, printr-o promovare intensivă în mediul online. Ne dorim ca această aplicaţie prietenoasă cu utilizatorii şi adaptată vremurilor pe care le trăim, respectiv evoluţiei tehnologice, să fie creată şi implementată într-un timp cât mai scurt”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.  

            Menţionăm în acest context faptul că persoanele interesate pot depune oferte până marţi, 27 septembrie 2016, termenul de transmitere a acestor oferte către Consiliul Judeţean Cluj fiind justificat de tipologia contractului – de furnizare, fiind în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare din domeniul achiziţiilor publice. În plus, tocmai din dorinţa unei transparenţe totale şi pentru a evita orice suspiciuni cu privire la corectitudinea procedurii, acest anunţ a fost adus la cunoştinţa posibililor ofertanţi din întreaga ţară, fiind postat pe SEAP cu numărul 50489/22.09.2016. 

Biroul de presă

23 septembrie 2016