Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Aplicatie turistica de ultima generatie, pusa la dispozitia turistilor

Aplicatie turistica de ultima generatie, pusa la dispozitia turistilor

                                                                  

                                                    CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref: Aplicaţie turistică interactivă, adaptată gadgeturile de ultimă generaţie, pusă la dispoziţia turiştilor de Consiliul Judeţean Cluj


     Consiliul Judeţean Cluj a desemnat câştigătorul licitaţiei privind implementarea unei aplicaţii informatice de ordin turistic, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-urile tip tabletă, respectiv societatea Tourist Informator SRL din Miercurea Ciuc, a cărei ofertă financiară, în valoare de 13.500 lei plus TVA, a  avut costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achiziţionarea acestui pachet de servicii.
     Firma câştigătoare a licitaţiei s-a obligat, prin contractul de servicii încheiat cu forul administrativ judeţean, să realizeze o aplicaţie turistică compatibilă cu cele mai noi gadgeturi din piaţă, în vederea informării, în regim de interactivitate, rapiditate şi utilitate, a ofertei turistice a judeţului Cluj. Această nouă aplicaţie, folosită în mod gratuit de către toţi utilizatorii, va integra diverse informaţii descriptive cu obiective turistice clujene, fapt care va determina o dezvoltare a ofertei şi a calităţii serviciilor oferite turiştilor de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.
     Astfel, reprezentanţii SC Tourist Informator SRL vor trebui să integreze în aplicaţia nou creată diverse materiale multimedia, precum imagini, text şi hărţi cu obiective turistice din judeţul Cluj, informaţii generale utile turiştilor - unităţi de cazare, restaurante, posibilităţi de agrement, transport, farmacii non-stop, spitale de urgenţă, evenimente culturale în desfăşurare, etc. Aplicaţia va fi funcţională în sistemele de operare IOS, Android şi Windows, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-uri tip tabletă, conţinutul acesteia urmând a fi disponibil în nu mai puţin de 5 limbi de circulaţie internaţională: română, engleză, franceză, maghiară şi germană.
     ”Este un nou pas înainte în demersurile care vizează promovarea la un nivel superior a potenţialului turistic al judeţului. Îmi doresc ca această aplicaţie să fie una prietenoasă cu utilizatorii şi să contribuie, în completarea actuivităţii centrului nostru de informare turistică, la creşterea gradului de vizibilitate şi atractivitate a principalelor obiective turistice din judeţul Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 
     Ofertele depuse de societăţile participante la licitaţie au fost după cum urmează:
     SC Root Security SRL               – ofertă de 19.450 lei +TVA
     SC Tourist Informator SRL        – ofertă de 13.500 lei + TVA
     SC Web Win Group Net SRL    – ofertă de 17.300 lei + TVA
     SC Vision Plus Mobile SRL       – ofertă de 21.800 lei + TVA
     SC Einsen Land SRL                – ofertă de 19.000 lei + TVA
     SC Tech Guys SRL                  – ofertă de 14.000 lei + TVA
     SC Isoft SRL                             – ofertă de 18.167 lei + TVA


Biroul de presă
12 octombrie 2016