Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Aplicatie informatica pentru turisti

Aplicatie informatica pentru turisti

                                                                               
                             CONSILIUL JUDETEAN CLUJComunicat de presa
Ref. Aplicatie informatica in cinci limbi pusa la dispozitia turistilor de Consiliul Judetean Cluj


     Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Centrului National de Informare si Promovare Turistica Cluj, invita clujenii si turistii interesati sa utilizeze cea mai noua si mai interactiva facilitate digitala de informare turistica a judetului Cluj – aplicatia Cluj Tourism App.
     Aplicatia nou lansata prezinta atractii, obiective si trasee turistice din judetul Cluj si ofera informatii despre unitati de cazare, facilitati gastronomice, posibilitati de agrement, transport si alte servicii utile potentialilor turisti si utilizatorilor care doresc sa isi planifice vizita in judet sau sa aiba la indemana o alternativa digitala cu un continut structurat. Fiind disponibila in cinci limbi, respectiv romana, engleza, franceza, maghiara si germana, aplicatia ClujTourism App poate fi descarcata gratuit, atat in format online, cat si offline iar utilizatorii se pot bucura in mod interactiv si prietenos de oferta turistica a judetului Cluj, pot naviga si vizualiza rute sau salva locatii si obiective preferate pentru crearea de itinerarii personalizate.
     „Lansarea acestei noi aplicatii vine in completarea fireasca a ofertei de servicii si de facilitati puse la dispozitia turistilor de structura noastra de specialitate. Am convingerea ca, alaturi de site-ul de promovare turistica clujtourism.ro si de utilizarea in acest scop a canalelor social media, aceasta noua facilitate va consolida prezenta in mediul on-line a judetului, cu consecinte favorabile in ceea ce priveste cresterea numarului celor care aleg sa ne viziteze” a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
                                                                        *        *         *
     Compatibila cu noile telefoane de tip smartphone si cu device-urile tip tableta care functioneaza cu sistemele de operare IOS, Android si Windows Phone, Cluj Tourism App reprezinta o aplicatie digitala de informare constanta, care faciliteaza urmarirea ofertei turistice a judetului Cluj intr-un mod interactiv si cu un impact vizual semnificativ in mediul on-line. Ideea aparitiei unei astfel de aplicatii a aparut in contextul noilor tendinte mondiale din industria turistica, care au reliefat o necesitate de adaptare, in mod individualizat, la cerintele consumatorilor si utilizatorilor care folosesc mediul online. Fiind un instrument perfectibil, care se optimizeaza in mod continuu, aceasta aplicatie are rolul de a contribui in mod semnificativ la imbunatatirea calitatii serviciilor turistice oferite, prin crearea unui canal de comunicare integrat intre utilizatori si furnizorii de servicii turistice si conexe.
     In contextul in care aplicatia Cluj Tourism se afla in momentul de fata in stadiul initial de utilizare si tinand cont de necesitatea optimizarii constante a acesteia, a actualizarii datelor si de eficientizare a functionalitatilor tehnice, Centrul de informare turistica incurajeaza formularea de observatii, propuneri si sugestii precum si implicarea tuturor celor interesati sa valorifice avantajele multiple ale acestui produs digital, contribuind astfel la imbunatatirea diverselor caracteristici tehnice si de continut.
     Reamintim faptul ca aplicatia ClujTourism App este un instrument digital cu aplicabilitate turistica, administrat de Consiliul Judetean Cluj prin intermediul Centrului National de Informare si Promovare Turistica Cluj. Aplicatia a fost dezvoltata de SC Tourist Informator SRL, operator economic care a castigat licitatia organizata de forul administrativ, oferta financiara a acestuia, de 13.500 lei plus TVA, avand costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achizitionarea acestui pachet de servicii.

 Biroul de presa
 24 Februarie 2017