Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Aparatura medicala pentru spitalele clujene

Aparatura medicala pentru spitalele clujene
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Aparatura medicala de ultima generatie pentru doua spitale clujene     Doua unitati medicale aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, respectiv  Spitalul Clinic de Recuperare si Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” urmeaza sa fie dotate cu aparatura medicala de ultima generatie avand o valoare totala de nu mai putin de 5.019.570 de lei.
     „Consider achizitia de aparatura medicala moderna, pe deplin similara celei folosite în spitalele europene, ca fiind mai mult decat necesara. Aceasta va contribui esential, alaturi de profesionalismul si daruirea medicilor clujeni, la salvarea a numeroase vieti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     În ceea ce priveste Spitalul Clinic de Recuperare, suma de 4.355.000 de lei este destinata achizitionarii urmatoarelor echipamente si aparaturi medicale: aparat Diapulse, microscop operator, aparat Roentgen pentru radioscopie digitala, aparat de sterilizare cu plasma, ecograf multidisciplinar si un sistem de mapping tridimensional.
     Totodata, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” urmeaza sa beneficieze de noi investitii în valoare de 664.570 de lei. Prin intermediul acestor fonduri urmeaza a fi achizitionat un ecograf doppler, un aparat pentru masurarea difuziunii monoxidului de carbon si un sistem de stocare date Computer Tomograf.
     Respectivele investitii în aparatura medicala vor fi posibile ca urmare a aprobarii de catre Consiliul Judetean a achizitiei acestor dotari aferente unitatilor sanitare aflate sub autoritatea forului administrativ judetean, ele urmand a fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Biroul de presa
2 noiembrie 2017