Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ample lucrari pe DJ 161

Ample lucrari pe DJ 161
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Ample lucrari de intretinere pe drumul judetean 161 Dabaca – Paglisa – Darja – Panticeu     Consiliul Judetean Cluj a demarat ample lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean 161 Dabaca – Paglisa – Darja – Panticeu.
     „Este un drum extrem de important intrucat face jonctiunea cu drumul national DN 1C. Aceste lucrari vor permite locuitorilor din zona accesul mai rapid si mai facil catre drumul national si, implicit, catre orasele importante din judet, respectiv Cluj-Napoca, Gherla si Dej, fapt ce va crea noi oportunitati de dezvoltare a zonei”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrarile constau in asternerea unui strat de balast in grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, si reciclarea cu adaos de ciment si lianti in grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum in lungime de 9,3 kilometri. Dupa stabilizarea stratului de balast, lucrarile vor continua cu asternerea de covor asfaltic, in conditiile realizarii unei cai de rulare cu o latime de 5,5 metri.
     Lungimea totala a sectorului de drum vizat de lucrari este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 pana la kilometrul 41+100, in conditiile in care, pe portiunile ramase, acolo unde situatia o impune, se vor executa lucrari de refacere a sistemului rutier constand in plombari si burdusiri. Proiectul prevede, totodata, realizarea de acostamente si santuri, precum si executarea de cosiri si defrisari.
     Pana in acest moment, a fost deja asternut stratul de balast pe o lungime de aproximativ un kilometru.
Biroul de presa
24 iulie 2018