Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ambasadorul Danemarcei in vizita la CJC

Ambasadorul Danemarcei in vizita la CJC

                                                          
                          CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Ambasadorul Regatului Danemarcei, in vizita la Consiliul Judetean Cluj


     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit joi, 23 martie 2017, vizita Excelentei Sale, domnul Karsten Vagn Nielsen, Ambasador al Regatului Danemarcei in Romania. Cu ocazia vizitei la sediul forului administrativ clujean, Excelenta Sa a fost insotit de catre seful departamentului comercial al Ambasadei, domnul Razvan Stroe.
     Intalnirea a oferit vicepresedintelui Consiliului Judetean oportunitatea de a evidentia potentialul economic si investitional al judetului Cluj, domnul Marius Minzat prezentandu-le oaspetilor o serie de informatii referitoare la parcurile industriale administrate de forul administrativ judetean prin intermediul S.C. TETAROM S.A si subliniind importanta facilitatilor pe care acestea le ofera potentialilor investitori. Totodata, un alt subiect important abordat pe parcursul intrevederii a fost acela al proiectelor de modernizare si extindere a Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj, poarta aeriana a Transilvaniei, fiind evidentiat rolul extrem de benefic pe care acestea il au in ceea ce priveste incurajarea schimburilor economice si dezvoltarea relatiilor bilaterale.
     In acelasi timp, in ceea ce priveste atuurile judetului Cluj din punct de vedere al atractivitatii investitionale, vicepresedintele Consiliului Judetean a evidentiat faptul ca acesta gazduieste cel de-al doilea mare centru universitar al tarii, dispunand de o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, precum si de o resursa umana profesionalizata si experimentata, toate aceste particularitati creand premisele optime pentru atragerea investitorilor si a turistilor danezi.
     Aflat pentru prima oara in Cluj, oficialul strain si-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscuta oferta Clujului atat in randul reprezentantilor mediului de afaceri din Danemarca, cat si printre investitorii danezi care desfasoara deja afaceri in diverse domenii de activitate pe teritoriul judetului si cu care urmeaza a se intalni cu prilejul acestei vizite. Astfel, Excelenta Sa a fost interesat, cu preponderenta, de strategia de dezvoltare a judetului pe termen mediu si lung, de potentialul investitional, infrastructura judetului, oportunitatile de incheiere a unor parteneriate in domeniul agricol, precum si de alte puncte forte care ar putea contribui favorabil atat la decizia unor noi agenti economici de a se loca la Cluj, cat si sa sustina extinderea afacerilor cu capital danez deja existente.
     ,,M-am bucurat sa constat un interes crescut al Ambasadorul Danemarcei fata de avantajele si oportunitatile pe care le oferim potentialilor investitori. Cu certitudine, suntem mai mult decat interesati atat sa atragem investitii daneze cat si sa invatam cat mai mult din experienta pozitiva a acestui extrem de prosper stat al Europei”, a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
     In ceea ce priveste valoarea totala a capitalului danez investit in judetul Cluj, aceasta este de 152.909.702,60 Ron, pe piata clujeana activand un numar de 56 de agenti economici cu capital danez. Din totalul acestora,  25%  isi desfasoara activitatea in domeniul productiei, 26,79% activeaza in comert, 44,64%  in domeniul serviciilor, iar 3,57% dintre acestia sunt implicati in sectorul constructiilor.

Biroul de presa
23 martie 2017