Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Alocari financiare ale CJC pentru sanatate

Alocari financiare ale CJC pentru sanatate

CONISLIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presa

Ref: Alocari financiare ale Consiliului Judetean pentru sistemul de sanatate publica si protectie sociala

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a prezentat astăzi, 10.04.2012, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia alocărilor financiare ale Consiliului Judeţean Cluj pentru susţinerea sistemului de sănătate şi protecţie socială.

            În perioada iunie 2008 - martie 2012 Consiliul Judeţean Cluj a alocat suma de aproximativ 103 milioane de euro pentru necesităţile spitalelor din subordine şi a sistemului de sănătate şi protecţie socială. Aceasta înseamnă o creştere cu aproximativ 62% faţă de perioada mandatului 2004 – 2008, când sănătatea şi protecţia socială au beneficiat de doar 63 de milioane de euro. „Consiliul Judeţean a acordat o atenţie crescută acestor domenii. Chiar dacă au ieşit în evidenţă mai mult investiţiile noastre în infrastructura sportivă sau aeroportuară şi rutieră, nu am neglijat nicio clipă sectorul care are în vedere sănătatea şi protecţia socială. În mod categoric e loc de mai bine, dar cred că 100 de milioane de euro investite în mai puţin de patru ani e bine”, a declarat d-nul Alin Tişe.

            În subordinea şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj se află un număr de cinci unităţi spitaliceşti şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Alocările financiare au avut în vedere însă şi alte unităţi sanitare din judeţul Cluj. Conform unei evaluări efectuate la finalul anului 2011, aparţinând Ministerului Sănătăţii, Consiliul Judeţean Cluj a fost primul la nivel naţional într-o ierarhie a finanţatorilor sistemului public de sănătate.

Biroul de presă

10.04.2012