Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Alocare fonduri Liceul Tehnologic Vladeasa Huedin

Alocare fonduri Liceul Tehnologic Vladeasa Huedin

                                  

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Alocare fonduri Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin


     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, regretă modul în care consilieri aleşi pe listele PDL tratează şedinţele de plen. Aceştia au părăsit ieri, din nou, şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Cluj sub pretextul că sumele alocate pentru proiecte de dezvoltare locală nu ţin cont de nevoile primarilor şi amendamentele lor nu sunt luate în considerare.
     „Domnii consilieri ai PD au cerut să alocăm 50 de mii de lei pentru lucrările care sunt de efectuat la reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului Huedin, în detrimentul Liceului Tehnologic „Vlădeasa”.  Sunt perfect de acord cu faptul că această investiţie este importantă pentru Huedin nu doar din punct de vedere social, ci şi ca implicaţii economice, dar 50 de mii de lei (puţin peste 11 mii de euro) nu rezolvau nimic. Pentru alimentarea cu gaze naturale este nevoie, la ultima ajustare, de 3,5 milioane de euro, lucrarea nu este atribuită, deci banii judeţului nu doar că nu contau, dar nici nu rezolvau o urgenţă. Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” instalaţia de încălzire centrală aşteaptă finalizarea de mai bine de cinci ani, fiind realizată reţeaua internă şi toate racordurile. Practic, e nevoie doar de achiziţionarea şi montarea centralei termice pentru ca 1080 de elevi şi cadrele didactice care predau aici, la al doilea liceu ca mărime din judeţul Cluj, să beneficieze de condiţii civilizate. În aceste condiţii, era firesc să finalizăm o investiţie, mai ales având în vedere faptul că această sumă nu folosea cu nimic lucrărilor de introducere a gazului în Huedin”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 
     În acest context, părăsirea şedinţei de către consilierii aleşi pe listele PD poate fi considerată cel mult ca fiind un joc de imagine, în nici un caz drept grijă pentru comunitate. În fond, cei 1080 de elevi de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin reprezintă viitorul oraşului şi al comunelor învecinate şi merită să beneficieze de condiţii civilizate de studiu.


Biroul de presă
28 noiembrie 2013