Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > AgroTransilvania Cluster a sarbatorit Ziua Produselor Agroalimentare Romanesti

AgroTransilvania Cluster a sarbatorit Ziua Produselor Agroalimentare Romanesti


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. AgroTransilvania Cluster a sarbatorit Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti     AgroTransilvania Cluster, cel mai relevant cluster din domeniul agroalimentar din Romania, a marcat marti, 10 octombrie 2017, Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti. Cu acest prilej, reprezentantii asociatiei in cadrul careia Consiliul Judetean este membru fondator au organizat o campanie de promovare si constientizare a relevantei acestui eveniment in magazinele in care aceste produse sunt oferite consumatorilor.
     Astfel, in locatiile in care AgroTransilvania Cluster isi desface produsele au fost derulate actiuni de constientizare a importantei consumului produselor nationale si locale iar consumatorii s-au putut bucura si de oferte promotionale si degustari in compania studentilor Departamentului de Stiinte Economice al USAMV Cluj-Napoca. De asemenea, membri relevanti ai AgroTransilvania Cluster s-au alaturat acestui demers prin abordarea insemnelor specifice pregatite pentru acest eveniment si prin evenimente de degustare, in vederea promovarii produselor pe care le produc pentru consumatorii locali.
     AgroTransilvania Cluster a profitat de aceasta ocazie astfel ca, impreuna cu partenerii sai, a adus in fata consumatorilor produse agroalimentare locale de calitate, ca o alternativa sustenabila pentru dezvoltarea economiei locale, in ansamblul sau.
     In calitate de initiator si membru fondator al acestei asociatii, Consiliul Judetean Cluj  sprijina constant cercetarea, inovarea, transferul tehnologic si dezvoltarea durabila a sectorului agroindustrial transilvanean in vederea cresterii competitivitatii acestei entitati, precum si a fiecarui membru in parte, atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala. In acest scop, inca de la infiintarea clusterului, in anul 2013, Consiliul Judetean a alocat pentru buna functionare a acestuia, nu mai putin de 2.450.000 de lei.
     Reamintim in acest context faptul ca obiectivele AgroTransilvania Cluster se refera la: crearea si promovarea unui cadru armonios de interactiune intre toti factorii interesati care activeaza pe lantul de valoare in domeniul agro-industrial; dezvoltarea unei platforme de cercetare-dezvoltare-inovare si orientarea sectorului privat catre inovare si transfer tehnologic; promovarea si incurajarea spiritului antreprenorial oferind solutii pertinente pentru reinnoirea si modernizarea sectorului; dezvoltarea de parteneriate, in tara si strainatate, precum si sprijinirea integrarii ofertei de educatie cu nevoile reale ale mediului de afaceri din domeniul agro-industrial.


Biroul de presa
11 octombrie 2017