Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Afirmatii calomnioase aparute in presa, infirmate categoric

Afirmatii calomnioase aparute in presa, infirmate categoric

                                            

                                     CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

                      

Informare de presă
Ref. Afirmaţii calomnioase apărute în presă, infirmate categoric

     Ca urmare a afirmaţilor calomnioase şi neadevărate formulate cu intenţia de a denigra de către ziaristul Mihai Şoica în articolul intitulat „Chiolhanurile noului baron de Cluj, pe banii regiilor de stat” publicat în data de 26 iunie a.c. în cotidianul Evenimentul Zilei, Consiliul Judeţean Cluj a solicitat celor trei entităţi publice vizate, respectiv R.A.-A.P.P.S. Bucureşti, Sucursala de Reprezentare şi Protocol Victoria Cluj, Hotel Victoria Cluj, Companiei de Apă „Someş” S.A. şi Regiei Autonome Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj să clarifice toate aspectele semnalate prin intermediul articolului legate de prezenţa preşedintelui forului administrativ judeţean, la acea dată vicepreşedinte, în cele două contexte invocate în cadrul articolului.
     Toate cele trei entităţi publice au transmis Consiliului Judeţean Cluj răspunsul oficial referitor la aspectele semnalate, infirmând categoric acuzaţiile formulate în textul articolului. Astfel, conducerea Regiei „Victoria” a precizat faptul că „în data de 25.05.2015…..domnul Mihai Seplecan (la data aceea având funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj) nu a participat la niciun eveniment organizat în cadrul unităţii noastre, rezultând astfel clar că factura la care d-voastră faceţi referire nu are nicio legătură cu d-nul Mihai Seplecan”. La rândul său, R.A. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a precizat că „factura fiscală menţionată nu are nicio legătură cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan. Menţionăm de asemenea că Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. nu a plătit nici un bun sau serviciu pentru domnul Mihai Seplecan.” Compania de Apă Someş S.A. a comunicat faptul că „la data respectivă CASSA a organizat o întâlnire de lucru de mai multe ore împreună cu reprezentanţi ai executivului Consiliului Judeţean Cluj şi ADI (Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş-Tisa) în vederea analizării stadiului de implementare şi respectiv de pregătire pentru toate investiţiile curente şi preconizate din diverse surse de finanţare în vederea modernizării şi reabilitării infrastructurii de alimentare cu apă şi colectare-epurare din aria deservită de operatorul regional, la care societatea noastră şi autoritatea publică sunt co-finanţatori. Şedinţa de lucru a avut loc în sala de şedinţe de la Muzeul Apei. Compania de Apă SOMEŞ nu a plătit vreun bun sau serviciu achiziţionat de către sau pentru domnul Mihai Seplecan.”
     În acest context, având în vedere gravele prejudicii de imagine cauzate cu rea credinţă acestor entităţi publice, Compania de Apă „Someş” S.A. şi Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. şi-au exprimat intenţia fermă de a-l acţiona în instanţă pe Mihai Șoica, autorul articolului, precum şi publicaţia „Evenimentul Zilei”, urmând a fi solicitate atât dezminÈ›irea publică a materialului calomniator, cât È™i, în solidar, daune morale.
     Demersul se justifică, în principal, ca un semnal că se consideră inacceptabil ca imaginea entităţilor publice calomniate, pozitivă la nivelul comunităţii şi al partenerilor de afaceri, să fie afectată fără motiv, exclusiv din dorinţa de a dezinforma. În contextul în care capitalul de imagine acumulat în timp de aceste entităţi, în urma a numeroase proiecte şi activităţi reuşite duse la bun sfârşit cu un efort imens, este parte integrantă a patrimoniului acestora, orice atingere adusă acesteia reprezintă un atac direct şi nemijlocit la patrimoniul lor, constituit exclusiv din resursele publice aparţinând, în final, tuturor locuitorilor judeţului Cluj. Mai mult, în contextul în care raţiunea existenţei acestora o reprezintă atât furnizarea unor servicii publice de înaltă calitate cât şi obţinerea unui profit, în beneficiul final al clujenilor, un astfel de nejustificat atac nu poate rămâne nesancţionat. În acest sens, nu trebuie uitat nici faptul că reuşita celor două entităţi publice subordonate Consiliului Judeţean a avut la bază imaginea pozitivă construită în timp, dublată de un efort managerial şi de echipă imens - care le-a transformat în cel mai mare aeroport regional, al doilea ca şi mărime al ţării şi primul dintre cele care funcţionează în subordinea unei autorităţi locale, respectiv în primul operator regional de apă-canal din ţară ce deserveşte două judeţe şi care a devenit un campion de necontestat în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene – un singur proiect totalizând fonduri europene nerambursabile atrase în cuantum de cca. 200 de milioane de euro.
     Acestea sunt adevăratele victime ale unor astfel de atacuri calomnioase nejustificate, consecinţele negative răsfrângându-se în realitate asupra tuturor clujenilor şi nu asupra celor care vremelnic conduc anumite instituţii publice. Considerăm că adevăratele ţinte ale atacului ziaristului Mihai Șoica au fost interesele clujenilor şi bugetul public al judeţului.

Cluj-Napoca
09 iulie 2015