Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Adresa catre Patriarhia Romana

Adresa catre Patriarhia Romana

                                                                               

                                                                CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Scrisoare adresată Preafericitului Patriarh Daniel

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a transmis Patriarhiei Ortodoxe Române, în atenţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o scrisoare în care îşi exprimă susţinerea pentru continuarea proiectelor iniţiate de către Înalt Prea Sfinţia Sa Bartolomeu, Mitropolit Ortodox al Clujului Albei, Crişanei şi Maramureşului. „Trecerea la cele veşnice a  Arhiereului nostru Bartolomeu Anania a lăsat în sufletul comunităţii noastre un gol greu de umplut. În solidar cu cerinţele testamentare ale celui care a fost un adevărat părinte spiritual şi păstor al credincioşilor ortodocşi din această parte a ţării, ne exprimăm deschiderea pentru ajuta la ducerea pe mai departe a lucrării creştineşti a acestuia. Prin urmare, împreună cu credincioşii din judeţul Cluj, dorim să vă transmitem întregul nostru sprijin pentru orice acţiune care are în vedere consolidarea Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. În acest context considerăm imperios necesară menţinerea Mitropoliei în forma sa actuală, având centrul administrativ  în municipiul Cluj-Napoca.”, se arată în scrisoare.
 Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj consideră că păstrarea şi dezvoltarea Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului reprezintă nu doar o respectare a testamentului public al ÎPS Bartolomeu, cât un fapt care ţine de firescul stării de fapt  din această parte a ţării. „Clujul nu este doar centrul universitar, medical, cultural, industrial sau financiar al Transilvaniei. Este şi principalul său pol spiritual. Iar Mitropolia Clujului întregeşte fericit  progresul şi performanţa societăţii mirene, dându-i valoarea pe care o merită şi din punct de vedere spiritual şi religios. Avem la Cluj concentrate instituţii reprezentative pentru multe credinţe creştine. În acest context, locul firesc al Mitropoliei Ortodoxe este tot aici”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
 În cele ce urmează aveţi întreaga scrisoarea adresată de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, Patriarhiei Ortodoxe Române.

Biroul de presa

07.02.2011

Către
Patriarhia Ortodoxă Română
În atenţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel
Spre ştiinţa Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei
şi Maramureşului

Prea Fericite Părinte Patriarh Daniel,

Trecerea la cele veşnice a  Arhiereului nostru Bartolomeu Anania a lăsat în sufletul comunităţii noastre un gol greu de umplut. În solidar cu cerinţele testamentare ale celui care a fost un adevărat părinte spiritual şi păstor al credincioşilor ortodocşi din această parte a ţării, ne exprimăm deschiderea pentru a ajuta la ducerea pe mai departe a lucrării creştineşti a acestuia. Prin urmare, în solidar cu credincioşii din judeţul Cluj, dorim să vă transmitem întregul nostru sprijin pentru orice acţiune care are în vedere consolidarea Mitropolieie Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. În acest context considerăm imperios necesară menţinerea Mitropoliei în forma sa actuală, având centrul administrativ  în municipiul Cluj-Napoca. 
Judeţul Cluj este un reper important pe harta spiritualităţii creştine din ţara noastră. „Judeţul lui Dumnezeu”, cum şi-a căpătat pe bună dreptate renumele în lumea mireană, găzduieşte cele mai multe multe biserici creştine raportat la numărul de locuitori dintre judeţele ţării. Poziţia primordială a credinţei ortodoxe în acest context se datorează, în bună măsură, şi lucrării Înalt Prea Sfinţiei sale Bartolomeu.
Primiţi, Prea Fericite, întreaga noastră apreciere pentru modul just şi inţelept în care conduceţi destinele Bisericii noastre strămoşeşti.

Alin Tişe

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj
Cluj – Napoca
7 februarie 2011