Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Activitate intensa la Spitalul de Boli Infectioase

Activitate intensa la Spitalul de Boli Infectioase


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Activitate intensa la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infectioase din Cluj     Spitalul Clinic de Boli Infectioase, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, se confrunta in aceasta perioada cu un numar din ce in ce mai ridicat de cazuri de pacienti diagnosticati cu infectii respiratorii, si nu numai.
     Astfel, numarul bolnavilor cu infectii respiratorii care s-au adresat Camerei de Garda a institutiei sanitare clujene in zilele de 9, 10 si 11 februarie a.c. a fost, in medie, de 95 de persoane consultate zilnic, cu aproximativ 26% mai mult comparativ cu finalul lunii ianuarie cand la Camera de Garda se inregistrau circa 75 de cazuri in fiecare zi.
     In ceea ce priveste ziua de luni, 12 februarie a.c., numarul pacientilor consultati a ajuns la 99, dintre care 26 au si fost internati. In acest fel, numarul bolnavilor cu infectii respiratorii internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj a ajuns la 182.
     „Numarul extrem de mare de consultatii pe care medicii de la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infectioase le acorda in aceasta perioada, dar nu numai, justifica pe deplin  infiintarea unui Compartiment de Primiri Urgente. Utilitatea unei asemenea masuri, pentru care spitalul a mai cerut Avizul Ministerului Sanatatii, deriva, in principal, din faptul ca in acest fel ar scadea timpul de asteptare al pacientilor ce se prezinta pentru a fi consultati in regim de urgenta” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Reprezentantii Spitalului Clinic de Boli infectioase reamintesc tuturor apartinatorilor care au pacienti spitalizati rugamintea de a respecta programul limitat de vizite instituit la nivelul institutiei. Totodata, acestia sunt rugati sa poarte echipamentul corespunzator, respectiv botosei, masca si halat, dar si sa respecte regimul alimentar recomandat pacientilor si sa nu suplimenteze hrana acestora cu alimente provenite din afara spitalului.


Biroul de presa
14 februarie 2018