Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Actiune destinata preventiei abandonului in municipiul Turda

Actiune destinata preventiei abandonului in municipiul Turda

                                                                        

                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Acţiune destinată prevenţiei abandonului în municipiul Turda

          Consiliul Judeţean Cluj, prin Serviciul pentru îngrjiire de tip rezidenţial în domeniul protecţiei copilului, împreună cu Serviciul pentru prevenirea sarcinii nedorite  din cadrul DGASPC, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Turda a organizat, în data de 08.10.2009, o campanie de sensibilizare şi informare a populaţiei municipilului Turda privind problematica separării copilului de familie şi prevenirii abandonului. Au fost avute în vedere şcoli din municipiul Turda, comunitatea de rromi de pe strada Margaretelor, cetăţeni ai municipiului.
           Scopul campaniei este de a preveni separarea copilului de familia naturală şi de comunitatea din care provine, precum si sensibilizarea comunităţii locale pentru a acorda atenţie nevoilor copiilor aflaţi in situaţie de risc.
           În cadrul acţiunii au fost organizate ore de educaţie pentru sănătate, concursul de desene ,,Eu şi familia mea”, activităţi de informare. Acestea au fost completate de activităţi distractive organizate în Parcul Teilor din municipiul Turda de către SPAS Turda şi DGASPC în colaborare cu Asociaţia Little People Romania în care s-au desfăşurat activităţi de animaţie,  picturi pe faţă, jocuri colective pentru copii.

 

Biroul de presă
08.10.2009