Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Actiune de ecologizare in Cheile Turzii

Actiune de ecologizare in Cheile Turzii

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă 

Ref: Acţiune de ecologizare a angajaţilor CJC în Cheile Turzii 

            Vineri, 10 septembrie 2010, o echipă formată din angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj a participat la o acţiune de voluntariat care a vizat ecologizarea traseului deschis turiştilor din Rezervaţia Naţională Cheile Turzii.

            În cadrul aceste acţiuni, organizate de către custodele Rezervaţiei Naturale Cheile Turzii, s-au strâns un număr de peste 60 de saci cu deşeuri nedegradabile rezultate din colectarea lor de pe întreg traseul marcat. Aceşti saci au fost transportaţi până la ieşirea din rezervaţie, unde au fost încărcaţi într-o maşină special destinată colectării deşeurilor.

           Această manifestare s-a bucurat de un real succes în rândul angajaţilor instituţiei noastre, astfel încât s-a decis organizarea în viitor şi a altor evenimente de acest gen. Trebuie amintit totodată faptul că această acţiune de voluntariat se încadrează în contextul organizării la nivel naţional, în data de 25 septembrie a.c., a unei ample manifestări de ecologizare intitulată „Let’s do it Romania!”, al cărui scop este acela de a curăţa mormanele de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi.

Reamintim în acest context faptul că Rezervaţia Naturală „Cheile Turzii” este un obiectiv turistic de interes naţional aflat în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, care oferă vizitatorilor ei un mod deosebit de plăcut de petrecere a timpului liber în deplină armonie cu frumuseţile naturale în stare pură care se pot întâlni la orice pas. Rezervaţia este deschisă vizitatorilor până la sfârşitul lunii octombrie. Preţul de intrare este de 1 leu pentru copiii sub 14 ani şi 3 lei pentru adulţi. În această perioadă, grupurile organizate pot beneficia de ghid turistic din partea custodelui sau a Serviciului Public Salvamont Cluj, pe baza unei cereri depuse cu cel puţin o zi înainte. 

 

Biroul de presă

13.09.2010